Arhiva Događaja | TZ Petrinja

Arhiva Događaja

MetalFest2019_epozivnica

studenog

13

2019

MetalFest

Detaljnije

Pozivamo Vas na drugi po redu MetalFest, projekt Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Interpretacijskog centra baštine Banovine koji će se održati 13. i 14. studenoga 2019. u Sisku i Petrinji.

Cilj MetalFesta je promocija industrijske kulture/baštine te metalurške struke, a ovogodišnji program koji donosimo u prilogu poruke obuhvaća predavanja, izložbe, radionice i kviz znanja na temu industrijske baštine Sisačko-moslavačke županije!

Vidimo se!

MetalFest2019_epozivnica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MetalFest_Program

jama

studenog

12

2019

Jama / Mjesec hrvatske knjige 2019.

Detaljnije

Organiziraju: Vivat Crescat Floreat

Utorak, 12. studenoga od 19 do 21 sat, pozivamo Vas u Srednju školu Petrinja na Mjesec hrvatske knjige.

jama

gggggg

studenog

09

2019

GŠNK Mladost VS NK Ponikve

Detaljnije

GRADSKI STADION PETRINJA

12. kolo; 3. HNL središte

9.11.2019. u 13:30 sati

Cijena ulaznice: 20kn

utakmica

rukomet

studenog

09

2019

RK Petrinja – RK Zagorica

Detaljnije
lkkk

studenog

08

2019

Predstavljanje knjige

Kud si krenula?

Detaljnije

Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja vas poziva na promociju knjige Nastje Kulović “Kud si krenula?”. Knjiga će biti predstavljena na Odjelu za odrasle u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja u petak 8. studenoga 2019. godine s početkom  u 19 sati u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Izvor: Portal53

kud_si_krenula-1

74906710_2420690238258849_5297756775666155520_o

studenog

08

2019

Predstava

Naš veseli vrt

Detaljnije

Organiziraju: Uosi Smž Mala Kuća

U petak, 8. 11. u 19 sati u Velikoj dvorani POU Hrvatskog doma Petrinja, POU Hrvatski dom Petrinja i FA Petrinjčica organiziraju 4. Diletantske susrete. To su susreti amaterskih kazališnih skupina na koje će se ove godine priključiti i naši mladi članovi Udruge!

U sklopu projekta “Kultura svima”, sufinanciranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda, čiji je jedan od ciljeva ojačati kapacitete organizacija civilnog društva, međusektorsku suradnju i razviti nove kulturno-umjetničke programe, a nositelj je POU Hrvatski dom Petrinja, jedna od partnerskih organizacija je i UOSI SMŽ koja provodi mini projekt “Mala uloga – velika promjena”.

Projekt “Mala uloga – velika promjena” provodi se od 5. mjeseca ove godine. U sklopu projekta održavaju se kazališne radionice na kojima su mladi članovi naše Udruge, točnije njih 13, uz vodstvo Kate Perković, pripremili predstavu “Naš veseli vrt”! Kraj kazališnih radionica označava početak kazališnih predstava, stoga Vas pozivamo na našu premijeru!

Predstava se temelji na poznatoj priči “Djed i repa” u koju smo unijeli malo vlastite originalnosti i posebnosti! A osim što ćemo glumiti, pripremili smo Vam ples, pjesmu i dobru zabavu!
Nadamo se da Vam je ovo dovoljna motivacija da oslobodite petak navečer od svojih obaveza, dođete na predstavu, dobro se zabavite i podržite mlade koji će pokazati koliko zapravo mogu! ♥

ULAZ BESPLATAN!

Izvor: Facebook/events

Diletantski susreti 1

studenog

08

2019

Predstava

IV. Petrinjski diletantski susreti

Detaljnije

U petak, 8. studenoga 2019., s početkom u 19 sati bit će održani 4. Petrinjski diletantski susreti u POU Hrvatski dom Petrinja.

susretinajava

kkkkk

studenog

07

2019

Radionica

Znaš li svoja radnička prava?

Detaljnije

„Znaš li svoja radnička prava’“, naziv je radionice koja će 7. studenoga 2019. godine, od 10 sati, biti održana u prostorijama Udruge IKS, Turkulinova 9, Petrinja.

U suradnji s Udrugom IKS, radionicu organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Mreža mladih Hrvatske (MMH) u sklopu projekta „Zajedno smo jači“.

Cilj radionice je mlade koji će uskoro kročiti na tržište rada bolje pripremiti za sve što ih tamo može dočekati – nestabilni radni uvjeti (nekad i bez ugovora), neisplata plaća, nemogućnost korištenja zakonskih prava na odmor, bolovanje, itd.

„Neka vas sve to ne obeshrabri, SSSH i MMH će vam pomoći da se snađete u tome i da znate koja su vaša prava kao radnici/e i kome se, u slučaju problema, možete obratiti“, poručuju organizatori.

Na radionici koja traje 4 sata (uz stanku), imat ćete priliku saznati više o radničkim pravima, zakonskom i pravnom okviru rada te što je sindikat i kako funkcionira. Osim toga polaznici će dobiti kopiju knjižice „Mali vodič za veliku borbi“ koji im može detaljnije pojasniti prava i zakonske uvjete kako ih ostvariti.

Radionica „Znaš li svoja radnička prava?“ provodi se u sklopu projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.Prijaviti se možete na: https://forms.gle/ZJyVQL7hBZBXLrS26

Više informacija o radionicama i projektu pronaći na adresi: http://www.sssh.hr/hr/static/sssh/sekcija-mladih-sssh/radionice-za-mlade-104

Izvor: Portal53

iksplakattekst

kkk

studenog

05

2019

Koncert

Zagrebački kvartet saksofona

Detaljnije

U utorak, 05.11.2019. pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe na koncert Zagrebačkog kvarteta saksofona, sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture RH, koji će se održati u Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja u Maloj dvorani s početkom u 19:30h. 👂🎷🎷🎷🎷🎵🎶

‼️Ulaz je slobodan!

Detaljnije informacije o programu možete pronaći na: https://bit.ly/33aKmqW!

KONCERT zagrebački kvartet -slika

Najava

studenog

02

2019

Natjecanje

III. DUO SPIN KUP

Detaljnije

Pozivamo Vas na III. DUO SPIN KUP iz čamca na jezeru Zvirište u Novoj Drenčini.

Subota, 02.11.2019.

Raspored:
07:30 – Okupljanje, prijave natjecatelja i doručak
09:00 – Početak natjecanja
14:00 – Kraj natjecanja, proglašenje pobjednika, dodjela nagrada, ručak

Više informacija na facebook eventu pogledajte OVDJE!

Informacije o udruzi i radu udruge mogu se pratiti na FB stranici: Ribolovna udruga “Petrinja” – C&R Jezero Zvirište

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

“Ne dvoji! Za drugog izdvoji”

09.10.2019    Akcijom će se prikupljati novčana i materijalna pomoć namijenjena najugroženijim stanovnicima za nabavku prehrambenih i higijenskih proizvoda. Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja će od 9. listopada do 15. studenog 2019. provoditi...

Mjesec hrvatske knjige

15.10.2019  Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski...

Jama / Mjesec hrvatske knjige 2019.

12.11.2019 Organiziraju: Vivat Crescat Floreat Utorak, 12. studenoga od 19 do 21 sat, pozivamo Vas u Srednju školu Petrinja na Mjesec hrvatske knjige.

9°C

Vedro
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.