Arhiva Događaja | TZ Petrinja

Arhiva Događaja

14_

veljače

26

2020

Dan ružičastih majica

Detaljnije

“U srijedu 26. veljače 2020. u organizaciji Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, POU Hrvatski dom Petrinja, Policijske uprave sisačko-moslavačka i Policijske postaje Petrinje.

Dan ružičastih majica nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja kojeg je 2017. godine potvrdio i Hrvatski sabor. Poznatiji kao Pink Shirt Day, Dan ružičastih majica je kao ideja nastao 2007. godine u Kanadi, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice te su postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.

Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj, POU Hrvatski dom Petrinja, Policijska uprava sisačko-moslavačka i Policijska postaja Petrinja organiziraju niz edukativnih radionica za učenike tijekom srijede 26. veljače u Područnoj školi Češko selo, Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja te Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora.”

VODITELJI: ARMIN HADŽIĆ, Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj, SLAVKO JERKOVIĆ, Policijska uprava sisačko-moslavačka,  GORAN PEJNOVIĆ, Policijska postaja Petrinja

Raspored predavanja:

8:00- 8:45 Područna škola Češko selo

8:50-10:35 Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja

11:30-13:10 Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora 

Izvor: POU Hrvatski dom

14

15_

veljače

26

2020

HRVATSKI DAN NEPUŠENJA

Detaljnije

HRVATSKI DAN NEPUŠENJA – dan bez duhanskog dima‼️

Mjerenje spirometrije, krvnog tlaka i šećera u krvi.

Srijeda, 26. veljače od 9 do 11 sati.
Petrinjska kuća zdravlja

15

booook

veljače

25

2020

Predstavljanje knjige

“KRATKI ESPRESSO”

Detaljnije

KAVA S NINOM RASPUDIĆEM I PREDSTAVLJANJE KNJIGE “KRATKI ESPRESSO”

・Utorak, 25. veljače s početkom u 19 sati.
・Hrvatski dom Petrinja.

16

objavawww

veljače

22

2020

Petrinjski fašnik 2020.

Detaljnije

Pozivamo Vas na Petrinjski fašnik 2020.!

22. veljače s početkom u 11 sati na Trgu hrvatskih branitelja.

Sudjeluju: Gradska limena glazba, Petrinjske mažoretkinje, Dječji vrtić Petrinjčica, Plesni klub Petrinia, ŠARRK Megarock, Zumba kids, Dječja folklorna skupina HKUD-a Mošćenica i brojni drugi.

U slučaju lošeg vremena, program će se održati u POU Hrvatskom domu.

Fašnik-020-1web

plakatnajava_

veljače

20

2020

Promocije monografije “Zrinska gora – regionalni park”

Detaljnije

U organizaciji Udruge “Zrinska gora” Petrinja i POU Hrvatski dom Petrinja 20.veljače 2020. s početkom u 17:30 sati u Galeriji “Krsto Hegedušić” bit će otvorenje izložbe u sklopu znanstveno-stručnog skupa i promocije monografije “Zrinska gora – regionalni park”.

plakatnajava

9_

veljače

17

2020

Predstava

„U mojoj glavi”

Detaljnije

POU Hrvatski dom Petrinja, Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj u ponedjeljak 17. veljače u 13 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, povodom obilježavanja Tjedna psihologije organiziraju predstavu o mentalnom zdravlju mladih „U mojoj glavi” Teatra Tirena iz Zagreba. Predstava je nastala s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti i važnosti mentalnog zdravlja te promiče svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji depresija će do 2020. godine biti druga najraširenija bolest na svijetu, a statistike čini sve više tinejdžera. Depresija se može prevenirati i zato ju je bitno prepoznati na vrijeme. Svatko od nas povremeno osjeća anksioznost, no ona u sve više slučajeva prerasta u poremećaj i velikom broju ljudi neizmjerno otežava svakodnevnicu.

Izvor: Portal53

9

2_

veljače

15

2020

Promocija knjige

“Međugorje – prvih sedam dana”

Detaljnije

U subotu 15. veljače 2020.godine s početkom u 18,30 sati u Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma očekuje vas promocija knjige Darka Pavičića naziva “Međugorje-prvih sedam dana”. Moderatorica je dr. Viktorija Kaleb.

Izvor: Portal53

2

5_

veljače

12

2020

“Zapleši uoči valentinova”

Detaljnije

Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja vas poziva, uoči Valentinova, na rasplesanu večer koja će biti održana u srijedu 12.veljače 2020.godine s početkom u 19:00 sati.

Izvor: Portal53

5

7

veljače

12

2020

Blago bakine škrinje

Detaljnije

Pozivamo Vas na promociju etno bojanke “Blago bakine škrinje” kojom će se predstaviti ljepote i vrijednosti narodne nošnje Bresta Pokupskog. Gošća promocije je Slavica Moslavac, voditeljica etnografskog odjela Muzeja Moslavine Kutina i muzejska savjetnica, a nastupati će KUD “POKUPLJANKA” iz Bresta Pokupskog.

KUD “POKUPLJANKA” broji tridesetak članova plesne, pjevačke i tamburaške sekcije te je 2017. godine bila jedno od 13 KUD-ova s područja Banovine koji su nastupali na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu posvećenoj Blagu baštine Banovine i Pounja. Nakon izdavanja etno bojanki za KUU “Viduševac” iz Gornjeg Viduševa i KUD “Čuntićanka” iz Hrvatskog Čuntića, etno bojanka “Blago bakine škrinje” treća je etno bojanka u izdanju Interpretacijskog centra baštine Banovine.

Etno bojanku predstavljat će predsjednica KUD-a “POKUPLJANKA” Ružica Pavković, Slavica Moslavac i Martina Mladenović.

Promocija počinje u 19 h u srijedu, 12. veljače 2020. u Interpretacijskom centru, Gupčeva 31, Petrinja.

7

3_

veljače

11

2020

“Snaga kristala i poludragog kamenja”

Detaljnije

Poslovne zone Petrinja i Zelena kuća, Centar Humanika i Grad Petrinja vas pozivaju na još jedan Petrinjski zeleni utorak koji će biti održan u utorak 11. veljače 2020. godine s početkom u 17 sati, ovoga puta na temu “Snaga kristala i poludragog kamenja”. Dođite i doznajte sve što trebate znati o poludragom kamenju i kako izabrati pravi.

Izvor: Portal53

3

 

4_

veljače

08

2020

“Dan crvenih haljina”

Detaljnije

Petrinjska kuća zdravlja u suradnji sa Županijskim povjerenstvom Hrvatske liječničke komore i Gradom Petrinja obilježava Dan crvenih haljina kojemu je cilj podizanje svijesti o specifičnostima moždanog udara kod žena, koji će se održati na Gradskoj tržnici Petrinja, 08.02.2020. od 9 sati.

Akciji će prisustvovati dr. Nela Šabanović, šef neurologije, dr. Ana Gorupić, neurolog dr. Živanović, anesteziolog i dr. Marlena Ljubičić, radiolog.

Izvor: Portal53

4

„Kako otkriti i razvijati talente djeteta“

29.02.2020 Pozivamo Vas, 29. veljače 2020., na radionicu za obitelji s više djece pod nazivom „Kako otkriti i razvijati talente djeteta“, u trajanju od 10:00 do 14:00 sati. Radionicu organizira Udruga obitelji...

Zelena noć

29.02.2020 Zelena noć, donatorska aukcija slika, dresova i lopte od koje će sva zarada ići za obnovu svlačionica dječje škole nogometa GSNK Mladost biti će održana u subotu, 29.2.2020. u ŠRC...

GSNK Mladost Petrinja vs. NK Dugo Selo

29.02.2020 Gradski stadion Petrinja Subota, 29. veljače s početkom u 15 sati. Cijena ulaznice 20 kn.

4°C

Vedro
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.