Arhiva Događaja | TZ Petrinja

Arhiva Događaja

sutra_nije_novi_dan_hnk_zadar_2017_1483450954

travnja

18

2019

Predstava

Exit Teatar – “Sutra (ni)je novi dan”

Detaljnije

Autorski projekt: Ivica Boban i glumci
Igraju: Iskra Jirsak, Mirela Videk, Zoran Pribičević

Velika dvorana Hrvatskog doma
Četvrtak, 18. travnja 2019. u 20 sati
Cijena ulaznice: 30 kuna
Rezervacije i pretprodaja ulaznica u tajništvu Hrvatskog doma svakim radnim danom od 8 do 15 sati i na telefon 815-205.

O predstavi:
“SUTRA (NI)JE NOVI DAN! je predstava o nizu naših problema, konflikata i dilema, otkačena i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare!
Na tragu svoje autorske uspješnice Kako misliš mene nema?! (odigrane preko 250 puta) Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca – Iskru Jirsak, Zorana Pribičevića i Mirelu Videk u predstavi Sutra (ni)jenovi dan! Oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi transformiraju u niz različitih likova i karaktera iz našega grada. Vidjet ćete ih – do grla u problemima, u suludim situacijama i interakcijama, sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! Predstava je prilika da ih upoznate, da čujete njihove sulude, smiješno-gorke i potresne priče… jer i vas se tiču.
U dva sata virtuozne turboigre – oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…
Dođite i saznajte tko su ti ljudi što žive pored vas, što im se događa, muči i rastura. Kako su nadrapali i zašto su se raspali. Gdje su se zaj***** i zašto su naj*****. Koji film furaju i u što ih guraju, o čemu maštaju i kako ispaštaju u današnjem vremenu sve veće bijede, u dehumaniziranom svijetu interesa i profita, u kojem su outfit, poze, lažna obećanja i promocije važnije od ljudi, njihovih života i smisla.
Ispreplitanjem stvarnog i fikcionalnog, autobiografskog i izmišljenog predstava propitkuje područja i traume rodnih, spolnih, seksualnih i tjelesnih identiteta – različite vrste poniženja, zanemarivanja, zlostavljanja, pedagoške i ljudske diskriminacije… i njihova maskiranja.
Stalnim promjenama perspektive od jednog lika do drugog, predstava s dirljivom empatijom ispovijeda djeliće njihovih života, ali i svakoga od nas. To je predstava o običnim ljudima, o njihovim osamljenostima, dvojbama i strahovima, o teškoći ostvarivanja odnosa s drugim… o ljudima kojima se dogodio život onako kako nisu željeli, o teškoćama da se krene u novi dan s nadom i vjerom, o pokušajima da se pobjegne i izbavi od traumatične prošlosti, da se spasi od još nepodnošljivije sadašnjosti i od potpuno neizvjesne budućnosti.”
Ivica Boban

gallery imagegallery imagegallery imagegallery image
dndnaslovna09012019

travnja

16

2019

Planeta mašte

Detaljnije

“Društvo Naša djeca Petrinja od idućeg tjedna počinje s provođenjem aktivnosti “Planet mašte” u sklopu projekta “Kultura svima” nastalog u suradnji s POU Hrvatski dom Petrinja. Planet mašte sastoji se od niza likovnih radionica i bajkaonica na kojima će djeca razvijati maštu, upoznavati različite tehnike likovnog izražavanja, bogatiti rječnik, razvijati jezično-govorne sposobnosti i socijalne vještine. Likovne radionice će se odvijati pod stručnim vodstvom slikara Deana Zlovolića, a bajkaonice će voditi logopedinja Martina Boltužić Dževerlija.

Prva likovna radionica će se održati u utorak, 16. travnja 2019. godine u 17 h u prostoru Društva Naša djeca Petrinja, Trg narodnih učitelja 4b. Pozivamo djecu predškolske i osnovnoškolske dobi da dođu na radionicu. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.”

 

sgrs

travnja

16

2019

Uskrsna svjetlost – svjetlo u nama

Detaljnije

Pozivamo Vas na izložbu povodom blagdana Usksa, Uskrsna svjetlost – svjetlo u nama koja će se održati u Galeriji Krsto Hegedušić, 16. travnja u 18 sati.

Izložba traje do 30. travnja.

gallery image

 

wefWFE

travnja

15

2019

Kon-Tiki, Thor Heyerdahlova ekspedicija na splavi preko Tihog oceana

Detaljnije

Pozivamo Vas na multimedijsko predavanje Kon-Tiki, Thor Heyerdahlova ekspedicija na splavi preko Tihog oceana!

15. travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja s početkom u 17.30 sati.

Vidimo se!

gallery image
pasija 2

travnja

14

2019

Pasija “Primjer sam vam dao …”

Detaljnije

Scenski prikaz Pasija “Primjer sam vam dao …” održat će se na Strossmayerovom šetalištu ispred crkve sv. Lovre  u izvedbi članova župne zajednice Marijina legija s početkom u 20 sati.

 

gallery imagegallery imagegallery imagegallery image

Noć knjige 2019.

23.04.2019 Noć knjige 2019. Utorak, 23.travnja 2019.godine. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja. PROGRAM: 8-19 sati = besplatno učlanjenje i produljenje članarine te oprost zakasnine 17-18 sati = Bajkaonica – čarobni...

“Ajmo curo pokaži svoje ruvo”

24.04.2019 “Pozivamo Vas u Bašt(in)u Banovine u srijedu 24. travnja 2019. godine u 19h na promociju etno bojanke s motivima narodne nošnje župe Čuntić “Ajmo curo pokaži svoje ruvo”. Bašt(in)a Banovine...

Političar

25.04.2019 “Hrvatski dom Petrinja vas poziva na kazališnu predstavu „Političar“. Predstava, u izvedbi Slavka Sobina, bit će odigrana u četvrtak 25. travnja 2019. godine od 19.30 sati u Velikoj dvorani petrinjskog...

12°C

Vedro
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.