Arhiva Događaja | TZ Petrinja

Arhiva Događaja

dino_dvornik

prosinca

11

2019

Advent u Petrinji

Dino Dvornik Tribute

Detaljnije

U sklopu Adventa u Petrinji ne propustite koncert

DINO DVORNIK TRIBUTE BAND!

Strossmayerovo šetalište s početkom u 19 sati

icccc

prosinca

11

2019

Dođe među narod svoj

Detaljnije

Srdačno Vas pozivamo na otvorenje gostujuće izložbe Muzeja Moslavine Kutina “Dođe među narod svoj” te koncert vokalnog ansambla tradicijske glazbe Muzičke akademije u Zagrebu Harmonija disonance koji će se održati u srijedu, 11. prosinca 2019. godine s počecima u 18:30 (izložba) i 19:30h (koncert).

Izložba autorice Slavice Moslavac, muzejske savjetnice i voditeljice etnografskog odjela MMK “Dođe među narod svoj – Božić u vrijeme Bonifacija Pavletića” govori o moslavačkim božićnim običajima druge polovice 19. stoljeća u vrijeme Bonifacija. Izložba ostaje otvorena do 10. siječnja 2020. godine.

Ansambl Harmonija disonance projekt je dr.sc. Mojce Piškor i sadašnjeg voditelja ansambla, dr.sc. Joška Ćalete zamišljen kao mjesto susreta studenata Muzičke akademije i vrsnih pjevača tradicijske glazbe. Vođen idejom premošćivanja procijepa između svjetova akademskih i tradicijskih glazbenika, umjetničke i tradicijske glazbe, otvorio je prostor zajedničkog učenja, iskušavanja i stvaranja glazbe.

Veselimo se Vašem dolasku!

ICBB_Izložba i koncert_11.12.2019_ (004)

loras

prosinca

10

2019

Advent u Petrinji

Goran Brebrić & Loras

Detaljnije

Pozivamo Vas na koncert Goran Brebrić & Loras!

Utorak, 10.12. na Strossmayerovom šetalištu s početkom u 19 sati.

loras

Meritas & Jelena Radan

prosinca

08

2019

Advent u Petrinji

Božićni koncert Meritas & Jelena Radan

Detaljnije

When Christmas Comes

Božićni koncert

Nedjelja, 8.12. Strossmayerovo šetalište od 19h

Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan

Zajednički koncertni program When tomorrow comes u sklopu kojeg već tradicionalno izvode skladbe glazbenica i glazbenika koji ih nadahnjuju je zapravo koncert u kojem se spajaju dobro poznate melodije s njihovim osebujnim interpretacijama istih, ali i njihove autorske skladbe. Pomno odabrane skladbe, koje na neki način suptilno prisvajaju upravo u  božićnom koncertu When Christmas Comes, postaju svečanije i posebno odzvanjaju predbožićnim raspoloženjem i iznimnom atmosferom njihovih različitih osobnosti. Meri, Anita i Jelena vole naglasiti kako su to pjesme koje odišu idejom dobrote, prijateljstva, utjehe, ljepote… te se među njima svakako nalaze i neke njihove autorske skladbe. Neke od pjesama koje daju božićni ugođaj koncertu su i Miracle of love, Happy Xmas, It’s Christmas… uz one autorica i izvođača poput Annie Lenox, Pretenders, Cindy Lauper… U doba kad u svojim očekivanjima istinski prizivamo dobrotu i duh božićnih blagdana, barem glazba ima tu moć oplemeniti nas i uputiti u ljepše sutra.

Uz vrsne glazbenike za električnim pianom, bas gitarom i bubnjevima, te akustičnom gitarom, kao i kroz spoj njihovih vokala i osobnosti, stvara se intiman i uzbudljiv ugođaj, koji se isprepliće u otvorenoj i neposrednoj komunikaciji s publikom.

Glazbenici:
Zdeslav Klarić, električni piano; Danijel Tuškan, bubnjevi; Ivan Božanić, bas gitara; Anita Valo, vokal, akustična gitara; Meri Jaman, vokal, melodika, usna harmonika; Jelena Radan, vokal.

Meritas & Jelena Radan

Oliver

prosinca

07

2019

Koncert

Petrinja pjeva Olivera

Detaljnije
Otvorenje klizališta

prosinca

07

2019

Otvorenje klizališta

Detaljnije

Otvaranje klizališta u Petrinji održati će se u subotu 7. prosinca od 17 sati. Prvi puta klizalište će biti postavljeno na Trgu hrvatskih branitelja, svi su pozvani na dobru zezanciju i druženje.

Izvor: Portal53

Klizaliste680

savjet mladih

prosinca

07

2019

Radionica

Izazovi i budućnost

Detaljnije

Pozivamo Vas na jednodnevnu radionicu u organizaciji Savjeta mladih Petrinja, pod nazivom Izazovi i budućnost.

Subota, 7.12.2019. godine u Velikoj vijećnici Grada Petrinje s početkom u 10:00 h.

Ciljevi radionice: Umrežavanje, razmjena iskustava i izazova u radu, planovi za budućnost, politike i mogućnosti za mlade.

Prijave: savjet.mladih.petrinja@gmail.com

izazoviibuducnosti

NinaKraljic_Photo05_UniversalMusic_ccSanjaRedCatBaljkas (002)

prosinca

05

2019

Advent u Petrinji

Koncert Nine Kraljić

Detaljnije

Nina Kraljić bend održat će koncert 05.12.2019. na Adventu u Petrinji, Strossmayerovo šetalište!

Publiku u Petrinji očekuje Ninin moćan vokal i autentična interpretacija te izvrstan Kvartet koji će publiku povesti na mistično glazbeno putovanje u svom stilu i na svoj prepoznatljiv način, ali ovaj put i sa malo prigodnih, blagdanskih!

Nina vizual (002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz kuhano vino i finu klopicu, čeka Vas Nina Kraljić Kvartet i garantira zimsku čaroliju!

icccc

prosinca

04

2019

1. susretu likovnih stvaralaca i književnika Sisačko-moslavačke županije

Detaljnije

Pozivamo Vas na 1. susret likovnih stvaralaca i književnika Sisačko-moslavačke županije koji će se održati 4. prosinca u prostorijama Interpretacijskog centra baštine Banovine s početkom u 18 sati.

ICBB

Advent u Petrinji 2019.

01.12.2019 Nedjelja, 1.12. Strossmayerovo šetalište Otvorenje Adventa: 17.30 h Duet Ivana i Hrvoje Sekulić i Mario Filipović 17-18 h: Bajke uz Vilu Mrazicu – kućica Djeda Mraza 19 h: Koncert grupe...

Dino Dvornik Tribute

11.12.2019 U sklopu Adventa u Petrinji ne propustite koncert DINO DVORNIK TRIBUTE BAND! Strossmayerovo šetalište s početkom u 19 sati

Dođe među narod svoj

11.12.2019 Srdačno Vas pozivamo na otvorenje gostujuće izložbe Muzeja Moslavine Kutina “Dođe među narod svoj” te koncert vokalnog ansambla tradicijske glazbe Muzičke akademije u Zagrebu Harmonija disonance koji će se održati...

-1°C

Suho i Vjetrovito
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.