Događanja | TZ Petrinja

Događanja

Kalendar događanja

Kulturna događanja, zabavni, glazbeni i scenski programi, sportski, vjerski i ostali. Svaki program na svoj način progovara o Petrinji kao živahnom gradu vedrih i dinamičnih ljudi koji s radošću dočekuju svoje drage goste za koje su pripremili sate i dane ugodnog druženja.

zrin-green-logo

kolovoza

26

2018

Zrin.G.Reen – Hrvatska zajedno

Detaljnije

„Otvorimo Zrinsku goru Hrvatskoj – dovedimo Hrvatsku na Zrinsku goru“ moto je autora projekta i brojnih organizatora okupljenih oko udruge Zrin.g.reenCroatia. A, sve je počelo prije pet godina u crkvi Sv.Antuna Padovanskog koncertom Katedralnog zbora „Cantores sancti Viti“ iz Rijeke. Pozivamo vas da i ove godine pružite ruke u plesu zajedništva na eventu koji traje od izlaska do zalaska sunca, a počinje već tradicionalno nedjeljnom misom patera Petra Žagara u 11.00h. Pucanj iz topa sa Čuntić kule točno u podne označit će još jedno nesvakidašnje druženje u prirodi na manifestaciji koja je 2018. tematski u potpunosti posvećena baštini Banovine i Zrinske gore što će najbolje pokazati i scenska priredba „Boj za Zrinsku goru“ u 17.00h u kojoj sudjeluju 1. i 2. Banska pukovnija, Dubovački streličari Karlovac, Udruga Đeram i KUD Čuntićanka prema scenariju i režiji Vladimira Brnardića. Povodom pete obljetnice najavljena je i velika izložba „Foto Vremeplov“ na kojoj će između sotinjak fotografija velikog formata mnogi posjetitelji prepoznati sebe dok će NON STOP MUSIC najljepšim klapskim pjesmama ispuniti KLAPA KAMIK te štimung majstori Petrinjske staze i Zagreb Band. Tradicijska gradnja s bogatstvom etno sadržaja imat će posebno mjesto i izložbeni prostor i to je djelo majstora-graditelja Braniteljske zadruge Greda. Gastro, eno i druga ponuda delicija Top Termi Topusko bit će također u stilu tradicijske gastronomske kuhinje dok će posjetitelji već uobičajeno kupovati uspomenu-suvenir i napraviti tisuće selfia kao znak sjećanja na ovaj originalni turizam doživljaja. „ Dan hrvatskih radioamatera „ je veliki događaj tehničke kulture, „Petrinjsko vinogorje“ – kušaonica i prodaja vrhunskih vina, nesvakidašnju vizualno-edukativnu izložbu o gljivama posebno pripremaju u gljivarskom društvu „Kneginja“ dok sportski program predvode karatisti „Tigra“ – Sisak što znači da će i ove godine mnogi ponijeti dekice za prirodu. Pokrovitelji su gradovi Petrinja, Zagreb i SMŽ.

Manifestacija će se održati u Sportsko-izletničkom parku Čuntić.

Informacije: 091/4311-022 (Vjekoslav Kušan); zringrin@gmail.com

maxresdefault

kolovoza

07

2018

Koncert

Massimo Savić

Detaljnije

Pozivamo vas na koncert Massima Savića koji će se održati u sklopu najveće manifestacije Lovrenčevo u Petrinji na Trgu hrvatskih branitelja u 21h.

 

knjiga-je-kul-polnocni-klub

kolovoza

06

2018

Promocija knjige

30 godina Galerije Krsto Hegedušić

Detaljnije

Promocija knjige “30 godina Galerije Krsto Hegedušić”

Autora Borisa Vrge i Zvonimira Martinovića-Mike
Ponedjeljak, 6. kolovoza 2018. u 18.30 sati, Galerija Krsto Hegedušić

Pozivamo Vas da dođete u Galeriju Krsto Hegedušić i prisustvujete promociji ove vrijedne knjige o galeriji koja je osnovana 1987. godine kao memorijalna galerija koja nosi ime Krste Hegedušića, rođenog u Petrinji, 26. studenog 1901. godine. Galerija djeluje u sastavu POU Hrvatski dom Petrinja te svoj program realizira u galerijskom prostoru na adresi Šetalište J.J. Strossmayera 1 u Petrinji.

gallery image
Izlozba KH

kolovoza

02

2018

Izložba

Suradnici Majstorske radionice Krste Hegedušića iz fundusa galerije Krste Hegedušića

Detaljnije

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe

Suradnici Majstorske radionice Krste Hegedušića iz fundusa galerije Krste Hegedušića

U sklopu proslave Dana Grada Petrinje – Lovrenčevo
Četvrtak, 2. kolovoza 2018. u 19 sati
Galerija Krsto Hegedušić

Majstorska radionica Krste Hegedušića djelova¬la je kao poslijediplomski studij na Akademiji li-kovnih umjetnosti u Zagrebu od 1950. do 1975.
Suradnici Majstorske radionice Krste Hegedušića poklonili su 1987. godine svoje radove za fundus ga¬lerije Krsto Hegedušić u Petrinji i za realizaciju stal¬nog postava Krste Hegedušića i suradnika njegove Majstorske radionice 1950.—1975. godine. Znatan dio fundusa je nestao tijekom Domovinskog rata (1991.—1995.), međutim inicijativom Ministarstva kulture i tadašnjeg ministra Bože Biškupića, galerijski fundus se obnavlja donacijom od 37 radova umjetnika koji su također većinom bili suradnici Hegedušićeve Majstorske radionice. Ova izložba donosi izbor radova suradnika Majstorske radionice Krste Hegedušića koji se čuvaju u fundusu galerije Krsto Hegedušić.

Marina Abramović, Josip Bukal, Renata Chalupa, Boris Dogan, Jadranka Fatur, Ivo Friščić, Tomo Gerić, Igor Ivšak, Vladimir Jakelić, Marina Kalentić, Zlatko Kauzlarić Atač, Nives Kavurić Kurtović, Zlatko Keser, Franjo Koren, Nikola Koydl, Ivan Kuduz, Ferdinand Kulmer, Fedor Ličina, Dušan Malešević, Nenad Opačić, Nedeljko Nesa Paripovic, Srećko Planinić, Nina Režek, Maja Spiller, Ivica Šiško, Ante Schramadei, Miroslav Šutej, Vasko Lipovac, Antun Boris Švaljek, Emil Robert Tanay, Radislav Trkulja, Ana Feiner – Žalac, Nevenka Arbanas, Milun Garčević, Eugen Kokot, Zlatko Šimunović.

U sklopu izložbe održat će se predavanje:
mr. sc. Snježana Pintarić
‘Majstorska radionica Krste Hegedušića – prostor obrazovanja, prostor kulture’
petak, 24. kolovoza 2018., 19.00 sati u galeriji Krsto Hegedušić

gallery image
TOM01455

kolovoza

01

2018

Lovrenčevo u Petrinji

Detaljnije

Lovrenčevo u Petrinji
Tišinu i mir maloga grada u ljetnim mjesecima ispuni iščekivanje stanovnika dana u kojem će park i okolni trgovi i ulice oživjeti od veselog žamora domaćina i njihovih gostiju. Vrijeme je to blagdana svetoga Lovre i manifestacije Lovrenčevo, najstarijeg događaja u Petrinji kada se slavi njezin zaštitnik. Od jutra 10. kolovoza kreću zanimljiva kulturna, tradicijska, vjerska i zabavna događanja koja se održavaju u stoljetnom gradskom parku – Strossmayerovom šetalištu. Svojom ljepotom, goste privlači predstavljanje narodne baštine petrinjskoga kraja uz domaće rukotvorine, suvenire, uporabne predmete i bogatu narodnu nošnju Pokuplja i zaleđa podno Zrinske gore. Gradskim parkom nakon misnoga slavlja zaori pjesma uz tambure i ples članova kulturno umjetničkih društava i folklornih sekcija, a potom se smjenjuju glazbeno zabavni programi raznolikoga žanra za sve uzraste. Uz melodiju atraktivnih izvođača, u tradicijskim nošnjama pridružuju se mirisi i okusi domaćih proizvoda pozivajući na degustacije i zdravice. A kad se spusti noć, svi putovi vode na Trg hrvatskih branitelja gdje posjetitelji mogu uživati u koncertu hrvatske estradne zvijezde. Vrhunac događaja u Petrinji, svakako je doživljaj jedinstvenog nebeskog spektakla, promatranje na otvorenom zvijezda padalica – Perzeida popularno zvanih suze svetoga Lovre.


PROGRAM:

1. 8. 20 h – Promocija starih razglednica i dodjela priznanja Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku – POU Hrvatski dom, atrij

2. 8. 19 h – Izložba Majstorska radionica Krste Hegedušića / iz fundusa Galerije – Galerija Krsto Hegedušić

3. 8. 14 h – Malonogometni turnir povodom 27. obljetnice ZNG-a – Gradsko kupalište
19 – 02 h Motosusreti MK Veterani Petrinja Oluja za Petrinju: Deejay Miljac i rock grupa Plagijat – Gradsko kupalište

4. 8. 10 h – Brzopotezni turnir u šahu Oluja – POU Hrvatski dom, Mala dvorana
12 h – Otkrivanje spomen ploče na 1. okupljanje ZNG-a Petrinja – Sportska dvorana Srednje škole Petrinja
15 – 24 h Moto susreti MK Veterani Petrinja Oluja za Petrinju: 15-17 h gulaš za bajkere; 18.30 h defile i moto igre; 21 h koncerti Playmakers i The Pusle Original

5. 8. DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA, 27. OBLJETNICA ZNG-a PETRINJA
9 h – Misa za Domovinu – župna crkva sv. Lovre
10 h – Mimohod pobjede, ponosa i slave
10.30 h – Prigodni program, polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku
12-16 h – Prigodni program na Gradskom kupalištu

6.8. DAN OSLOBOĐENJA PETRINJE, BLAGDAN PREOBRAŽENJA GOSPODNJEG
5.30 h – Budnica sjećanja – polazak iz Mokrica
11 h – Sveta misa koju će predvoditi biskup Vlado Košić – crkva Preobraženja Gospodnjeg, Senjak
20 h Orguljaški koncert Edmunda Andlera-Borića i Brune Philippa – crkva sv. Lovre

7. 8. 21 h – Koncert Massima Savića – Trg hrvatskih branitelja

8. 8. 21 h – Jazz koncert Damir Kukuruzović Django group – POU Hrvatski dom, atrij

9. 8. 19 h – Svečana sjednica Gradskog vijeća – POU Hrvatski dom

10. 8. DAN GRADA PETRINJE I BLAGDAN SVETOG LOVRE
9 h – 21 h Predstavljanje narodne baštine petrinjskoga kraja; cjelodnevni glazbeno-zabavni program – Strossmayerovo šetalište
10.30 h – Svečana procesija
11 h – Svečana sveta misa koju će predvoditi mons Stjepan Ptiček – crkva sv. Lovre
21 h – Koncert Lidije Bačić – Trg hrvatskih branitelja
23 h – Grupa Sjaj – Trg hrvatskih branitelja

10.,11. i 12. 8. 9-21 h Teniski turnir – ŠRC Pigik

11. 8. 11 h – Kup grada Petrinje Lovrenčevo 2018. – regata kajakaša na mirnim vodama – Gradsko kupalište
18 h – Malonogometni turnir katoličke mladeži – Gradski rukometni stadion

11. i 12. 8. 10 h – Otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku Lovrenčevo 2018. – Gradsko kupalište

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

 

 

thumb

srpnja

31

2018

Plovidba niz rijeku Kupu, od Karlovca do Siska

Detaljnije

PLOVIDBA NIZ RIJEKU KUPU, OD KARLOVCA DO SISKA
OD 31.07.2018. DO 05.08.2018.

Plovidbe niz rijeku Kupu organiziraju se povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja paljenjem svijeća na spomenicima poginulim hrvatskim braniteljima u Karlovcu, Jamničkoj Kiselici, Šišincu, Brestu Pokupskom, Petrinji i Sisku. Također, promovira se međunarodni jezik esperanto koji postoji već 131 godinu i pokušava biti jezik – most između oko 6000 tisuća jezika, koliko ih trenutno postoji u svijetu. Organizirajući ovu jubilarnu plovidbu, Esperantsko društvo Sisak obilježava i 40. godišnjicu postojanja društva (17.11.1978. – 17.11.2018.)

Sudionici plovidbe moraju imati minimalno : šator, vreću za spavanje, pribor za jelo i dokumente.

Prijave se primaju isključivo ispunjenjem i dostavljanjem prijavnice, na e-adrese: boatado.kask@gmail.com ili esperanto.sisak@gmail.com


PROGRAM:

UTORAK, 31.07.2018.

SISAK, LONJSKA 74 (GČ ZELENI BRIJEG)

08,00 do 11,00 sati – okupljanje sudionika plovidbe, dovoz čamaca i opreme iz Siska i okolice
11,00 do 12,00 sati – utovar čamaca i opreme u kamion
12,00 do 16,00 sati – prijevoz čamaca i opreme kamionom u Karlovac
– prijevoz kombijem sudionika plovidbe i osobne opreme u Karlovac

Sudionici plovidbe, koji dolaze iz drugih dijelova Republike Hrvatske, dolaze direktno u Karlovac, kao i brodice i oprema, iz Karlovca i okolice.

KARLOVAC, GČ GAZA, SPUŠTALIŠTE ČAMACA STRUGA NA RIJECI KUPI
do 16,00 sati – dovoz čamaca, opreme i sudionika plovidbe – iz Siska i Petrinje i drugih lokacija.
16,00 – 17,30 – košenje trave, postavljanje čamaca i motora u vodu, postavljanje kampa na obali Kupe, kuhanje gulaša za večeru,
18,00 – 20,00 – razgledanje grada Karlovca
20,00 – 21,30 – večera i kulturno-zabavni program
22,00 – povečerje

SRIJEDA, 01.08.2018
08,00 – 09,00 – ustajanje, doručak, dogovor oko 1. rute plovidbe, uvid u kartu rijeke Kupe
09,00 – 11,00 – demontaža kampa i utovar opreme u čamce
11,30 – START 1. RUTE PLOVIDBE : KARLOVAC – ŠIŠLJAVIĆ, 32 km
(pozdravi domaćina, predstavnika Grada Karlovca, prisutnost medija)
12,00 – 13,00 – zaustavljanje na ušću Korane u Kupu, kupanje, kava
13,00 – 14,00 – plovidba niz rijeku Kupu, zaustavljanje kod katamarana “Sirena”
14,00 – 16,00 – plovidba do Kamenskog, razgledanje samostana pavlina, ručak
16,00 – 19,00 – nastavak plovidbe do Šišljavića
19,00 – 20,00 – pristajanje u Šišljaviću, postavljanje kampa, kupanje, ribolov
20,00 – 21,30 – večera , kulturno -zabavni program
22,00 – povečerje

ČETVRTAK, 02.08.2018.
08,00 – 09,00 – ustajanje, doručak
09,00 – 10,00 – demontaža kampa i utovar opreme u čamce, kupanje
10,00 – START 2. RUTE PLOVIDBE : ŠIŠLJAVIĆ – POKUPSKO, 34 km
11,30 – 14,00 – pristajanje u Jamničkoj Kiselici i Sredičkom Lijevom, ručak
14,00 – 17,00 – plovidba do Auguštanovca, kupanje, druženje s mještanima
17,00 – 19,00 – plovidba do Pokupskog (brzaci!)
19,00 – 20,00 – pristajanje u Pokupskom, postavljanje kampa, kupanje
20,00 – 21,30 – večera, kulturno zabavni – program
22,00 – povečerje

PETAK 03.08.2018.
08,00 – 09,00 – ustajanje, doručak, demontaža kampa
09,00 – 09,30 – dobrodošlica domaćina, predstavnika općine Pokupsko
(prisutnost predstavnika javnih medija)
10,00 – 11,30 – tečaj esperanta,društvene igre, kupanje
12,00 – START 3.RUTE PLOVIDBE : POKUPSKO – LETOVANIĆ, 33 km
14,00 – 15,00 – pristajanje u Šišincu
15,00 – 16,00 – pristajanje kraj ušća rijeke Gline u rijeku Kupu, kupanje i ručak
16,00 – 18,00 – nastavak plovidbe prema Letovaniću
18,00 – 19,00 – pristajanje u kampu hrvatskih branitelja i druženje, 4 km prije Letovanića
19,00 – 20,00 – dolazak u Letovanić, postavljanje kampa, društvene igre, kupanje
20,00 – 21,30 – večera, kulturno – zabavni program
22,00 – povečerje

SUBOTA, 04.08.2018.
08,00 – 09,00 – ustajanje, doručak
09,00 – 10,30 – tečaj esperanta
10,30 – 11,30 – demontaža kampa i utovar opreme u čamce
11,30 – START 4. RUTE PLOVIDBE : LETOVANIĆ – PETRINJA 16 km
13,00 – 14,00 – pristajanje u Maloj Gorici, kupanje, ručak, druženje s kupaćima
14,00 – 15,30 – nastavak plovidbe prema Petrinji
15,30 – 17,00 – postavljanje kampa na gradskom kupalištu
17,00 – 19,00 – razgledanje grada Petrinje
18,30 – 20,00 – plovidba do Bresta Pokupskog, druženje s mještanima, večera
20,00 – 21,30 – kulturno-zabavni program
22,00 – povečerje

NEDJELJA, 05.08.2018.
08,00 – 09,00 – ustajanje, doručak
09,00 – 10,30 – tečaj esperanta, sportske aktivnosti ( odbojka na pijesku, mali nogomet)
10,30 – 11,30 – demontaža kampa i utovar opreme u čamce
11,00 – 12,00 – ručak
12,30 – START 5. RUTE PLOVIDBE : PETRINJA – SISAK, 20 km
15,30 – 16,30 – pristajanje naKupalištu Kopa ( program u organizaciji SRD “Željezara”)
17,00 – 19,00 – pristajanje na Kupalištu “Zibel” u Sisku, svečanost povodom 08.05., večera
19,00 – 20,00 – podjela diploma, završetak 10. plovidbe,
plovidba čamcima do spuštališta Stari most u Sisku; utovar u kamion; razvoz čamaca, opreme i sudionika plovidbe

Za sve dodatne obavijesti, informacije i drugo, povezano sa 10. jubilarnom plovidbom niz rijeku Kupu, možete se obratiti na telefon: 099/8294799

P1050638

srpnja

21

2018

Blagdan sv. Jakova

Detaljnije

Grad Petrinja i MO MOŠĆENICA OD 21.07 do 25.07 organizira proslavu Sv. Jakova. Kroz navedeni period po utvrđenom hodogramu održat će se više aktivnosti i manifestacija koje MO Mošćenica organizira u suradnji sa udrugama koje djeluju na području Mošćenice.

PROGRAM:

21.07.2018.
U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja održat će braniteljski susreti na lokaciji Hrvatskog doma Mošćenica, tom događaju prethodi paljenje svijeća i polaganje vijenaca kod spomenika palim hrvstkim braniteljima Mošćenice kod škole Dragutin Tadijanović, točnije ispred Mjesnog Ureda.
Isti dan na kupalištu Mošćenica Udruga Kupa A.M.J.Mošćenica organizira već tradicionalni KUPA OPEN AIR ,manifestacija elektronske glazbe.

22.07.2018
16:30 h – biciklijada Prvom crtom bojišnice u organizaciji Udruge Hrvatskih branitelja Mošćenica, a ista će se odvijati sa polaskom iz Mošćenice, Ul. Ante Starčevica 124, točnije ispred Mjesnog Ureda, povratak kolone prema kupalištu Mošćenica, gdje bicikliste očekuju veseli tamburaši HKUD Mošćenica.

24.07.2018
19:00 h – Dječji folklorni festivalac Pjesmom plesom i tamburom kroz život u organizaciji HKUD Mošćenica, a koji će se održati na školskom igralištu OŠ Mošćenica.
Poslije nastupa mladih folklornih grupa očekuje nas druženje uz Kupska zvona.

25.07.2018
09:00h – SVEČANA SJEDNICA MO MOŠĆENICA
09:30h – otvaranje izložbe ratnih fotografija pod nazivom Mošćenica 91-95
10:00h – polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Mo Mošćenica
10:30h – procesija od škole do kapele Sv.Jakova u Mošćenici
11:00 – Sveta misa
13:00 – SVEČANI RUČAK ZA UZVANIKE
14:00 – predstavljanje Lag
19:00h – pokazna vatrogasna vježba DVD Mošćenica
20:00 – Kulturno umjetnički program HKUD Mošćenica
21:30 – koncert IVAN ZAK

POSLIJE KONCERTA ZABAVA UZ KUPSKA ZVONA
CJELOKUPAN PROGRAM DANA 25.07.2018 ODRŽAT ĆE SE NA PROSTORU IGRALIŠTA OŠ MOŠĆENICA.

 

gallery image

IMG_1794

srpnja

14

2018

Fišijada 2018.

Detaljnije

Ljubitelji sportskog ribolova i riječnih riba zasigurno će uživati u cjelodnevnom programu na Gradskom kupalištu u Petrinji. Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a u organizaciji Udruge sportskih ribolovaca „Štuka-Kupa“ i Turističke zajednice Grada Petrinje organizira se raznovrstan program, a svakako valja doći na fiš paprikaš  koji će se besplatno dijeliti svima koji uživaju u ovom gastronomskom specijalitetu.

PROGRAM: 

Natjecanje u lovu bjelice na plovak: od 7.00 do 11.00 sati (prijave na licu mjesta na dan održavanja programa)

Natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša

16.30 do 17.00 sati – izvlačenje startnih brojeva
17.00 do 19.00 sati – kuhanje fiša
19.00 do 19.30 sati – uzimanje uzoraka
19.30 do 20.00 sati – ocjenjivanje

20.00 sati – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

Članovi Udruge “Štuka – Kupa” besplatno će dijeliti  fiš paprikaš (od 19 sati)

18 do 21 sat – glazbeni program uz Stare tambure

Prijave: pravo natjecanja imaju svi pojedinci ili ekipe koji se prijave organizatoru do 12.7.2018. u Turističkoj zajednici (Trg dr. Franje Tuđmana 4)

Organizator osigurava:
– prostor na kojem se održava natjecanje
– ribu (3 kg / šaran, som, štuka)
– propozicije natjecanja i organizaciju suđenja
– nagrade
– drva

Natjecatelji sami osiguravaju:
– kotlić za kuhanje zapremine najmanje 10 litara
– potreban pribor za rad i kuhanje, radni stol
– mirodije i začinsko bilje

FIŠ PAPRIKAŠ priprema se prema recepturi: 3 kg riječne ribe (šaran, som, štuka), crveni luk, ljuti feferoni, rajčica, sitna slatka i ljuta paprika – kuha se na otvorenoj vatri koja se loži drvima. Prije početka natjecanja, od 16.30 do 17.00 sati, natjecatelji izvlače brojeve u dvije zatvorene koverte sa istim brojem (jedna ostaje natjecatelju, a druga se dostavlja uz zdjelicu na ocjenjivanje). Uzimanje uzoraka je od 19.00 do 19.30 sati, a ocjenjivanju se pristupa pola sata nakon što fiš paprikaš odstoji.

OCJENJIVAČKI SUD ocjenjuje od 0 do 10 bodova: boju, gustoću, cjelovitost ribe i okus. Na ocjenu cjelovitosti ribe, svaki natjecatelj mora dostaviti treću potkovu gledano od glave ribe i to isključivo šarana, a u slučaju da se ne ispuni ovaj uvjet u kategoriji cjelovitosti ribe bodovat će se sa 0 bodova.

Informacije: 044 815-431 (TZG Petrinje); (Tihomir Ćorić, predsjednik UŠR Štuka-Kupa; 095 5176 372)

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image
r

srpnja

01

2018

Biciklijada “Od Radića do Radića”

Detaljnije

Zbog najave lošeg vremena biciklijada, “Od Radića do Radića” odgađa se za novi termin , 1. 7. 2018.


Sisačko-moslavačka županija i Kulturni centar braće Radić u suradnji s biciklističkim klubom „Roda“ u nedjelju 17. 6. 2018. godine organiziraju biciklijadu pod nazivom

„Od Radića do Radića“

Biciklijada se organizira povodom dana Sisačko-moslavačke županije i rođenja Antuna i Stjepana Radića, beskompromisnih boraca za hrvatska prava, koji su 11. lipnja rođeni u Trebarjevu Desnom.

Program:

  • Okupljanje u Petrinji kod spomenika Stjepanu Radiću u Radićevoj ulici do 10 sati. Polazak u 10 sati .
  • Dužina staze je 30 km , pretežno ravno osim uspona u Brestu Pokupskom.
  • Sudionici koji se žele priključiti u Sisku mogu to učiniti kod crkve sv. Kvirina na Zelenom brijegu u 11:00 sati gdje će biti okrjepa za ekipu koja dolazi iz Petrinje u obliku sokova i kolača.
  • Na startu u Sisku i Petrinji sudionici biciklijade se prijavljuju i dobivaju brojeve za sudjelovanje u nagradnim igrama na cilju u Trebarjevu Desnom.
  • Domaćini će nas dočekati glazbom i specijalitetima njihovog kraja, a za najmlađe će biti organizirane nagradne igre gdje će najsretniji moći osvojiti vrijedne nagrade sponzora.

Cijelim putem red će održavati licencirani bike vodiči iz RBU Labudovi, Bikearounda i BK Roda.

gallery image
pk-petrinia_memorijal-u-sisku-6

lipnja

30

2018

Festival plesa – 10 godina plesnog kluba Petrinia

Detaljnije

PROSLAVA 10 GODINA PLESNOG KLUBA PETRINIA!
Za sve vas, naše drage prijatelje i goste, pripremamo izvanredan plesni događaj!
SUBOTA – 30. lipnja 2018., počinjemo u našem parku – Strossmayerovom šetalištu s plesnim radionicama:
10.00h – 10.25h SALSA
10.30h – 10.55h CHA CHA CHA
11.00h – 11.25h DISCO FOX
11.30h – 11.55h BACHATA
12.00h – 12.25h SAMBA
12.30h – 12.55h ARGENTINSKI TANGO
13.00h – 13.25h JIVE
13.30h – 14.00h SALSA

21.00h – Atrij POU Hrvatski dom Petrinja
VEČERNJI SHOW PROGRAM VRHUNSKIH PLESAČA I GOŠĆE
DORA LOVREKOVIĆ I INGA POTNAR
PROMOCIJA PJESME “ŽIVOT”, JAKOVA BJELCA

NEDJELJA – 01. srpnja 2018.
Gradsko kupalište Petrinja – plesne radionice
11.00 – 11.25 BACHATA
11.30 – 11.55 SAMBA
12.00 – 12.25 DISCO FOX
12.30 – 12.55 SALSA

15.00 – 15.25 CHA CHA CHA
15.30 – 15.55 JIVE
16.00 – 16.30 BACHATA

21.00 – Atrij POU Hrvatski dom Petrinja
PLESNA VEČER “PLEŠEMO ZAJEDNO”

gallery image
d115af379f0e6ce6b0ed9544c3c97b84

lipnja

22

2018

Moto susreti MK Big Chief

Detaljnije

U Petrinji na Gradskom kupalištu održat će se 12. Moto susreti u organizaciji Moto kluba Big Chief.

Programi za ljubitelje adrenalina na dva kotača, održavati će se od petka do nedjelje uz brojne koncerte.

gallery image

 

11904703_880814515329856_1961811100722412876_n

lipnja

15

2018

11. Lipanjski zvuci

Detaljnije

11. Lipanjski zvuci – događaj koji slavi zborsku glazbu, u organizaciji pjevačkog zbora mladih “Mato Bučar” Petrinja.

Program:

17.30 sati – Tradicionalno svečano otvorenje u Gradskom parku ispred najstarije lipe u Petrinji

18.00 sati – revijalni koncert zborova, POU Hrvatski dom Petrinja

Ulaz slobodan!

Upit o događanju i sudjelovanju pošaljite na: lipanjski.zvuci@gmail.compzm.matobucar@gmail.com

ženski zbor lira priština klapa kurjože – kopija komorni muški zbor celje – kopija pzm mato bučar

antooo

lipnja

13

2018

Antunovski susreti

Detaljnije

Povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog u selu Hrvatski Čuntić tradicionalno se obilježava uz misno slavlje i susrete kulturno umjetničkih društava na poziv domaćeg KUD-a Čuntičanka.

gallery imagegallery imagegallery image
Photo-2.-snimio-Sanjin-Kaštelan

lipnja

13

2018

Predstava

Šuma Striborova

Detaljnije

Predstava: “Šuma Striborova”
Srijeda, 13.6.2018. u 19 sati

POU Hrvatski dom Petrinja
Vas poziva na predstavu

KAZALIŠTE HOTEL BULIĆ
ŠUMA STRIBOROVA

režija: Senka Bulić
igraju: Senka Bulić i Stipe Kostanić
scenografija i glazba: Tomislav Ćurković
kostimografija: Oliver Jularić
oblikovanje svjetla: Nikša Mrkonjić

Velika dvorana Hrvatskog doma
Ulaz je besplatan

Šuma Striborova jedna je od najljepših hrvatskih bajki, omiljena i djeci i odraslima. Potječe iz ciklusa pripovijetki pod nazivom Priče iz davnine kojim je Ivana Brlić Mažuranić, naša najpoznatija spisateljica dječjih bajki, stekla svjetsku slavu. Zbog svoje originalnosti i popularnosti među čitateljima često je nazivana hrvatskim Andersenom i Tolkienom. Priče su objavljene davne 1916. godine, a do danas su prevedene na čak 50 jezika. Izgubljeni svjetovi drevne staroslavenske mitologije i hrvatske narodne predaje u njima se vraćaju u život, donoseći bezvremensku poruku Ljubavi i roditeljima i djeci.

Pisana raskošnim i uzbudljivim stilom, Šuma Striborova je postala kultni tekst hrvatske dječje književnosti. Čuveni Stribor (Stribog) je bio slavenski bog vjetra i šume. Pod njegovim vječnim pogledom i s njegovim dopuštenjem, na kraju putovanja začaranom šumom, saznat ćemo što je najvrednije u životu…

No krenimo ispočetka. Jednom davno postojala je prekrasna šuma koju su zvali šuma Striborova. Netko ju je začarao i otad se u njoj zbivaju svakojaka čuda. Legenda kaže da šuma mora ostati začarana, dokle god u nju ne dođe onaj, kojemu je draža njegova nevolja, nego sva sreća ovoga svijeta. Njeno drveće čuva mnoge tajne, a u njoj žive razna fantastična bića, šumski čarobnjak Stribor i njegovi zlatni dvori, čarobne životinje, uklete duše i duhovi. Kažu da su se u šumi zbivala čuda dobra, ali i čuda naopaka – svakome po zasluzi. Dogodilo se jednom da je mladić zašao u šumu Striborovu da nasiječe drva, a nije znao da je šuma začarana. Na svome putu susreo je zmiju koja se pretvorila u prelijepu djevojku. Očaran njezinom ljepotom i ne znajući ništa o njenom pravom podrijetlu, mladić ju je odveo kući gdje ga je čekala majka. Sluteći da djevojka nije ono za što se predstavlja, mladićeva majka će i sama morati kročiti u začaranu šumu, ako želi zaštititi sina od drevne čarolije.

gallery image

Bartolovo u Hrastovici

Povodom zaštitnika sv. Bartola, u obližnjem selu Hrastovica (5 km od središta Petrinje) održat će se pod pokroviteljstvom Grada Petrinje Bartolovski susreti. Program: 19. kolovoza 2018. u 10.00 sati :...

Lovrenčevo u Petrinji

01.08.2018 Lovrenčevo u Petrinji Tišinu i mir maloga grada u ljetnim mjesecima ispuni iščekivanje stanovnika dana u kojem će park i okolni trgovi i ulice oživjeti od veselog žamora domaćina i...

Zrin.G.Reen – Hrvatska zajedno

26.08.2018 „Otvorimo Zrinsku goru Hrvatskoj – dovedimo Hrvatsku na Zrinsku goru“ moto je autora projekta i brojnih organizatora okupljenih oko udruge Zrin.g.reenCroatia. A, sve je počelo prije pet godina u crkvi...

26°C

Pretežito oblačno
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.