Logo petrinja

KONCERT GRADSKO KUPALIŠTE 53DE

Na ovogodišnjem DE53 (Petrinja Dance Eventu), neopterečenom stilovima i podžanrovima, na lokaciji Gradskog kupališta Petrinja - okruženi prirodom i rijekom Kupom, 15. srpnja plesati će se uz zvukove afro house-a, soulful-a i i techna u svim vrstama i felama.

Intro img

53DE

Na ovogodišnjem DE53 (Petrinja Dance Eventu), neopterečenom stilovima i podžanrovima, na lokaciji Gradskog kupališta Petrinja – okruženi prirodom i rijekom Kupom, 15. srpnja plesati će se uz zvukove afro house-a, soulful-a i i techna u svim vrstama i felama.

Službeni program čine poznata imena najboljeg od hrvatske elektronske glazbe, a to su Petar Dundov, Diskordia, Andlar, Kozlowski i Lana G.

Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore. Iako techno možda ne daje dovoljno pojedinosti o njegovom stilu, Dundov definitivno širi horizonte onoga što ljudi znaju i očekuju od žanra.

Nakon prošlogodišnjeg 53DE, inspirativni Andlar i techno duo Diskordia kojeg čine Darko Veble i Mario Vrbanac, se ponovno vraćaju na kupsku obalu gdje će publici uživo predstaviti nove materijale. Duet Diskordia, baziran u Amsterdamu, ponekad funkodeličan, ponekad psihodeličan, ali uvijek plesni i ekstazični. Dok je Andlarova glazba karakteristična po deep melodičnoj produkciji koju razvija i predstavlja isključivo kroz live setove koju su ujedno alternativa konvencionalnoj mas-produkciji elektronske glazbe.

Atmosferični Kozlowski koji je na elektronskoj sceni prisutan kao producent, organizator, promotor i DJ, poznat po eksperimentiranju s novim zvukovima, koncentrirano određuje koncepciju svog seta koji je uvijek pozitivno iznenađenje za plesače, dok iz kolektiva Soulectors čija je i osnivačica, Lana G ovogodišnjem programu donosi tračak razigranosti afričke kulture koji će zagrijati plesni podij i zaljuljati riječnje valove zvukovima latin, afro, vocal & soulful house-a.

Program je besplatan.

PETAR DUNDOV:

DISKORDIA:

ANDLAR:

KOZLOWSKY:

LANA G:

Događaj organiziran uz podršku Turističke zajednice grada Petrinje.

culture