Logo petrinja

08.12.2019 - 08.12.2019 Božićni koncert Meritas & Jelena Radan

Intro img

When Christmas Comes

Božićni koncert

Nedjelja, 8.12. Strossmayerovo šetalište od 19h

Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan

Zajednički koncertni program When tomorrow comes u sklopu kojeg već tradicionalno izvode skladbe glazbenica i glazbenika koji ih nadahnjuju je zapravo koncert u kojem se spajaju dobro poznate melodije s njihovim osebujnim interpretacijama istih, ali i njihove autorske skladbe. Pomno odabrane skladbe, koje na neki način suptilno prisvajaju upravo u  božićnom koncertu When Christmas Comes, postaju svečanije i posebno odzvanjaju predbožićnim raspoloženjem i iznimnom atmosferom njihovih različitih osobnosti. Meri, Anita i Jelena vole naglasiti kako su to pjesme koje odišu idejom dobrote, prijateljstva, utjehe, ljepote… te se među njima svakako nalaze i neke njihove autorske skladbe. Neke od pjesama koje daju božićni ugođaj koncertu su i Miracle of love, Happy Xmas, It’s Christmas… uz one autorica i izvođača poput Annie Lenox, Pretenders, Cindy Lauper… U doba kad u svojim očekivanjima istinski prizivamo dobrotu i duh božićnih blagdana, barem glazba ima tu moć oplemeniti nas i uputiti u ljepše sutra.

Uz vrsne glazbenike za električnim pianom, bas gitarom i bubnjevima, te akustičnom gitarom, kao i kroz spoj njihovih vokala i osobnosti, stvara se intiman i uzbudljiv ugođaj, koji se isprepliće u otvorenoj i neposrednoj komunikaciji s publikom.

Glazbenici:
Zdeslav Klarić, električni piano; Danijel Tuškan, bubnjevi; Ivan Božanić, bas gitara; Anita Valo, vokal, akustična gitara; Meri Jaman, vokal, melodika, usna harmonika; Jelena Radan, vokal.

Meritas & Jelena Radan