Logo petrinja

26.02.2020 - 26.02.2020 Dan ružičastih majica

Intro img

“U srijedu 26. veljače 2020. u organizaciji Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, POU Hrvatski dom Petrinja, Policijske uprave sisačko-moslavačka i Policijske postaje Petrinje.

Dan ružičastih majica nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja kojeg je 2017. godine potvrdio i Hrvatski sabor. Poznatiji kao Pink Shirt Day, Dan ružičastih majica je kao ideja nastao 2007. godine u Kanadi, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice te su postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.

Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj, POU Hrvatski dom Petrinja, Policijska uprava sisačko-moslavačka i Policijska postaja Petrinja organiziraju niz edukativnih radionica za učenike tijekom srijede 26. veljače u Područnoj školi Češko selo, Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja te Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora.”

VODITELJI: ARMIN HADŽIĆ, Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj, SLAVKO JERKOVIĆ, Policijska uprava sisačko-moslavačka,  GORAN PEJNOVIĆ, Policijska postaja Petrinja

Raspored predavanja:

8:00- 8:45 Područna škola Češko selo

8:50-10:35 Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja

11:30-13:10 Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora 

Izvor: POU Hrvatski dom

14