Logo petrinja

RADIONICA MOŠĆENICA 11.01.2023 - Keramika za početnike

Dođite i naučite raditi predmete od gline! Nakon toga naučenu vještinu možete vježbati u ateljeu koji se također nalazi u kontejnerskom naselju u Mošćenici. Tamo će vam vas dočekati volonteri. Na radionicu su dobrodošla djeca i odrasli.

Intro img

Keramički atelje Petrinja

Radionica će se održati u SRIJEDU (11.1.2022) u 17.00 sati u velikom kontejneru u volontersko-stambenom naselju Mošćenica.

Voditelj radionice će biti petrinjski umjetnik i lončar VALENTINO VALENT. Sudionici će imati priliku naučiti kako se rade predmeti od gline uz pomoć valjanih traka (zmijica).

Modeliranje dodavanjem izvaljanih traka odličan je način izrade jednostavnih ali i složenih oblika od gline. Tehnika dopušta slobodu izrade maštovitih, slobodnih oblika koji se grade postupno, radi čega je popularna među djecom i odraslima.

Prije započinjanja modeliranja trakama, dobro je imati jasnu sliku buduće završene forme. Za ovu je tehniku praktično imati stolno kolo. Keramički atelje imam 10 takvih kola.

Dođite i naučite raditi predmete od gline! Nakon toga naučenu vještinu možete vježbati u našem ateljeu koji se također nalazi u kontejnerskom naselju u Mošćenici. Tamo će vam vas dočekati volonteri. I Valentino je volonter.

Na radionicu su dobrodošla djeca i odrasli.
Za više informacija o radionici nazovite 091 622 4450
Provedba ove radionice omogućena je kroz donaciju JANAF-a d.d.

culture