Logo petrinja

Izložba fotografija - Morski put Strossmayerovo šetalište Izložba fotografija - Morski put

Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječe na nas i kako mi na njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko od njega.

Intro img

Izložba fotografija - Morski put

Društvo 20000 milja i PETRA – Petrinjska razvojna agencija, poziva sve Petrinjke i Petrinjce na večernju izložbu fotografija „MORSKI PUT“.

Izložba će se održati u Petrinji, u Parku kod Crkve Svetog Lovre na preksrasnom Strossmayerovom šetalištu”, dana 16. travnja 2023., nedjelja, od 17:00 do 21:00 sat.
Dođite i podružite se s nama. Ulaz slobodan!

Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječe na nas i kako mi na njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko od njega. Petrinja kao grad na dvije rijeke ima posebnu poveznicu s morem. Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna atmosfera tame i svjetlosti izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i oceana te kako je znanje o moru suština prirodoznanstvene pismenosti. Također će izložba prikazati kadrove izravnih i neizravnih ugroza mora i morskog ekosustava, posebice s naglaskom na antropogene pritiske. Sadržavat će 20-tak fotografija koje će uhvatiti krajnosti podmorja – dana napram noći, te iskonsku ljepotu naspram sveprisutnog onečišćenja i ugroza, kao i izravnu popularizaciju znanosti u okviru istraživanja mora kroz nove tehnologije. Važan segment izložbe su popratne edukativne priče pridružene svakoj autorskoj fotografiji koja na inovativan način približava tematiku, popularizira STEM (science =znanost – tehnologiju – engineering = inženjerstvo – matematiku) te uključuje aspekte STEAM-a (uključuje Art = umjetnost) u cijelu širu sliku popularizaciju ovih grana, a posebice znanja o moru.
Izložba se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“.
—————————————
Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.

Za sva dodatna pitanja o organizaciji ali i o samom projektu možete se obratiti na e-mail bcolic@drustvo20000milja ili +385977907566.

U slučaju jake kiše događaj se odgađa.

culture