Logo petrinja

21.05.2019 - Patrick Walker Trio

Utorak, 21. svibnja  u 19.30 sati

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz slobodan!

Patrick Walker Trio je glazbeni sastav osnovan 2013. godine u Zagrebu. Članovi skupine su glazbenici došli iz različitih bendova i glazbenih pravaca, a zajedno ih je spojio interes za irsku tradicionalnu glazbu. Repertoar tria čini veselu i brzu instrumentalnu plesnu glazbu (jigs & reels), pjevne ljubavne balade i pjesme iz Irske, Škotske i Engleske. Trio je nastupao po festivalima, klubovima te raznim koncertnim dvoranama u Engleskoj, Norveškoj, Nizozemskoj, Italiji, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Biografija glazbenika:

Patrick Walker, poznat kao virtuozni violinist i gitarist . Rođen je 1963. u Wharncliffe Sideu pored Sheffielda. Danas živi na relaciji Sheffield – Zagreb. Patrick svira irish folk, country, jazz i rock glazbu, a u Velikoj Britaniji nastupa s jazz bendom The Dizzy Club, ali i kao solo glazbenik pa tako ima i vlastitu glazbenu irish folk večer u jednom od Sheffieldskih pubova. Glazbom se bavi od rane mladosti – gitaru, mandolinu i violinu počeo je svirati između 10. i 12. godine. S brojnim bendovima, od kojih vrijedi spomenuti Secret Noise, George Faux & Patrick Walker, The Rainsaints, Kate Green & The Taproot String Band, Big Wide World, The Revolution i Patrick Walker & Brian Gilmer duo, svirao je u različitim zemljama na različitim kontinentima – Irskoj, Norveškoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Izraelu i SAD-u. Istinski je heroj engleske folk scene koji zna doslovno stotine jigova i reelova i zagarantirano može pokrenuti i rasplesati svaku publiku.

Hrvoje Sudar, u Hrvatskoj je poznat kao gitarist benda Flogiston i Slip, i kao multiinstrumentalist u etno bendu Heb. Rođen je 1983. u Zagrebu gdje i živi. Hrvoje je u svijet sviranja ušao u 14. godini života. Nakon prolaska kroz razne glazbene žanrove, zaustavio se na irskoj glazbi, u kojoj je našao drugi način razmišljanja u sviranju gitare, ali i svoje glazbeno ja. Ipak, uz irsku glazbu aktivno se bavi i hrvatskom, makedonskom i bosanskom etno glazbom kao član bendova Pät i Remetski tamburaši i puce. Svirao je u brojnim eminentnijim klubovima i pubovima te na festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Nizozemskoj, Njemačkoj, Austriji i Češkoj. Osim gitare, svira i irski bouzouki, mandolinu i violinu. Svojim neobuzdanim, ali preciznim stilom sviranja irske gitare osvaja srca svake publike.

Ivan Bilić bavi se sviranjem tradicionalne traverso flaute i irskih frulica već desetak godina, uglavnom po sastavima koji izvode irsku tradicionalnu glazbu, poput Mrs. Ferris Pighouse Collection, Slip, Tri Fir, a danas svira i srednjevjekovnu glazbu u Ansamblu Forfaitz. Znanje i vještine stekao je pohađajući glazbene seminare u Italiji, Austriji i Irskoj. Posljednjih deset godina nastupa po cijeloj Hrvatskoj od Dubrovnika do Osijeka, te izvan Hrvatske, u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Italiji, Sloveniji, BiH i Makedoniji. Nastupao je i kao vanjski suradnik s mnogim glazbenicima i na mnogim projektima, poput bendova Arieb Azhar & Shamrock Rovers, Flogiston, James Cannon & The Sinners, sa plesnim skupinama Irish Maiden i Celtic Fantasy itd.