Logo petrinja

Antistresne kreativne radionice OŠ MATE LOVRAKA Slikaj, sviraj, stvaraj!

Pozivamo sve učenike koji žele sudjelovati u likovnim radionicama da se jave učiteljici Ivani Švragulji, te one koji se žele uključiti u glazbene radionice da se jave učiteljici Pini Žilić. Projekt je za sve sudionike potpuno besplatan i odvijati će se u prostoru škole. Veselimo se kreativnom radu s malim - velikim umjetnicima!

Intro img

Slikaj, sviraj, stvaraj – antistresne kreativne radionice

Lijepe vijesti za OŠ Mate Lovraka stigle su početkom 2023. godine iz Ministarstva znanosti i obrazovanja koje nam je odobrilo projekt Slikaj, sviraj, stvaraj – antistresne kreativne radionice za darovite učenike. Projekt je osmišljen za potencijalno darovite učenike iz umjetničkog područja koji se žele uključiti u likovne i glazbene radionice te tako razvijati svoj potencijal učeći nove likovne tehnike ili svirajući glazbene instrumente. Odobreni iznos 29 974,60 kn tj. 3 978,31 € utrošiti će se u likovni materijal, digitalni piano, organizaciju, mentorstvo učenicima i ostale potrebne troškove.

Projekt će se provoditi tijekom drugog obrazovnog razdoblja u školskoj godini 2022./2023. u svrhu poticanja darovitih učenika na slobodu i neovisnost u izražavanju kroz glazbu i slikanje. Planirane su po 4 dvosatne likovne radionice, 4 dvosatne glazbene i jedna zajednička. Po završetku radionica biti će organizirano selektiranje radova te će se učenike provesti kroz protokol postavljanja izložbe uz stručno vodstvo povjesničarke umjetnosti. Konac radionica je u postavljanju i otvaranju izložbi u prostoru škole i u Ekološkom centru „Vrata Zrinske gore“, promoviranje kroz kratki video uradak o aktivnostima koji će biti prezentiran na službenim stranicama škole i u lokalnim medijima.

Ovim putem pozivamo sve učenike koji žele sudjelovati u likovnim radionicama da se jave učiteljici Ivani Švragulji, te one koji se žele uključiti u glazbene radionice da se jave učiteljici Pini Žilić. Projekt je za sve sudionike potpuno besplatan i odvijati će se u prostoru škole.
Veselimo se kreativnom radu s malim – velikim umjetnicima!

culture