Logo petrinja

MANIFESTACIJA Strossmayerovo šetalište SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Intro img

SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, u suradnji s GI Vratimo djecu u topli dom i Plesnim sportskim klubom Petrinia pridružuje se globalnom obilježavanju 2. travnja – Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Obilježavanjem ovog dana nastojimo potaknuti našu zajednicu na dijeljenje priča i pružanje prilike za povećanje razumijevanja i prihvaćanje osoba s autizmom. Autizam treba sustavno rješenje – kontinuirano upoznavanje i informiranje javnosti, poticanje društva na razumijevanje, pružanje bolje i odgovarajuće podrške u sustavu (rana intervencija, inkluzija i integracija u vrtiće i škole, fakulteti, životne zajednice, bolnice…).

Pozivamo vas sve, bez obzira poznajete li osobu s autizmom ili ih želite samo podržati, da pomognete u stvaranju svijeta u kojem sve osobe s autizmom mogu ostvariti svoj puni potencijal !!!

Dođite u Strossmayerov park u Petrinji, utorak 2.travnja od 12 sati.

Nastupit će članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia, svi izvrsni mladi plesači, s već nizom uspješnica iza sebe. Sportski plesni klub Petrinia djeluje već 16 godina i nadalje je jedan od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj u sportskom plesu. Svi koji žele naučiti ili usavršiti svoje plesne korake uvijek se mogu pridružiti, a nakon kraćeg programa naše najmlađe promatrače zamolit ćemo da simbolično puste plave balone u zrak.

culture