Logo petrinja

11.10.2019 - 11.10.2019 “Teško će STARI PAS naučiti nove trikove” - Darko Androić

Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja vas poziva na predstavljanje knjige Darka Androića “Teško će STARI PAS naučiti nove trikove”

u petak, 11.10.2019. u 19.00 sati.

Darko Androić rođen je u Sisku 1961. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Petrinji. Stekao je doktorat prirodnih znanosti iz fizike. Radi kao profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Kao eksperimentalni fizičar bavi se istraživanjima subnukleonskih svojstava materije. Kolumne objavljuje na PS i ZG-KULT portalima.

Ovo je njegova prva knjiga kratkih eseja nastalih od rana proljeća do kasne jeseni 2018. godine. Pored kritičkih osvrta na sportska i politička događanja u knjizi je moguće naći niz biografskih reminiscencija, kako na djetinjstvo i mjesta rane mladosti, tako i na tekuća zbivanja vezana uz znanstvenu i obrazovnu svakodnevnicu. Koncizni asocijativni ogledi potaknuti pročitanim knjigama ili gledanim filmovima obrađuju teme koje se međusobno isprepliću i dodiruju oponašajući glazbeni koncept fuge. Knjigu, koja sadrži 52 mini eseja, je moguće čitati bilo kojim redoslijedom.

Knjiga je opremljena obimnim kazalom, te indeksom osoba i mjesta koje je na njenim stranicama moguće susresti. Stoga ju je moguće čitati i navodeći se željenim pojmovima. Zapravo radi se o pravoj e-knjizi kojoj internetske poveznice, koje u tiskanom izdanju nisu vidljive, u elektroničkom izdanju daju dodatnu dimenziju.