Logo petrinja

PREDSTAVLJANJE KNJIGE NATURA SMŽ TRAGOM MEDVJEDA

Intro img

TRAGOM MEDVJEDA

NATURA SMŽ Vas sa zadovoljstvom poziva na predstavljanje knjige “Tragom medvjeda” autora Krunoslava Raca, koje će se održati u Edukacijsko-prezentacijskom centru Natura SMŽ u utorak 12. ožujka 2024. s početkom u 18:00 sati.

Krunoslav Rac je fotograf, autor i veliki zaljubljenik u prirodu. Fotografijom se aktivno bavi od 1997. godine. Autor je brojnih samostalnih izložbi fotografija, redoviti je vanjski suradnik prestižnih hrvatskih časopisa „National Geographic Hrvatska“, „Croatia“ Croatia airlinesa, “Croatia in…” Ureda za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske i „Eko revije“ koju izdaje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Između ostalog objavio je i četiri autorske knjige, “Velebit – Iskustvo planine”, „Zemlja vuka i vjetra“, „Gacka – Čovjek i rijeka“ i najnovije “Tragom medvjeda” izdane 2024. godine. Dobitnik je brojnih nagrada za fotografije, a posljednja u nizu mu je dodijeljena 2021. godine kada je postao dobitnik nagrade „Velebitska degenija“ koju Hrvatsko novinarsko društvo svake godine dodjeljuje za najbolje reportaže na temu zaštite okoliša.

Na promociji ćete se bolje upoznati s autorom i njegovom novom knjigom koja na svojevrstan autobiografski način opisuje autorovih 20 godina bavljenja smeđim medvjedima na Velebitu. Autor će osobno biti prisutan na događanju te će biti dostupan za potpisivanje primjeraka knjige “Tragom medvjeda”, koje će biti dostupne za kupnju na licu mjesta. Uz predstavljanje knjige imat ćete priliku razgledati digitalnu izložbu autorovih fotografija.

culture