Logo petrinja

Prijave Petrinja i okolica 09.09.2022 - 21.09.2022 Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku

Akcija se provodi s ciljem poticanja daljnjega razvoja turizma i podizanja kvalitete turističke ponude destinacije Petrinja.

Intro img

Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku

Turistička zajednica Grada Petrinje provodi akciju Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku u sklopu koje će birati turističke objekte, turističku ponudu ili zanimljivost i djelatnike u turizmu. Akcija se provodi s ciljem poticanja daljnjega razvoja turizma i podizanja kvalitete turističke ponude destinacije Petrinja.

TURISTIČKI OBJEKTI
U ovoj kategoriji ocjenjuju se: hoteli, hosteli, pansioni, privatni smještaj; restorani, kafići, gostionice, slastičarnice, bistroi, pizzerije, kavane, noćni klubovi, konobe, pivnice; kampovi.
Ocjenjuje se: opremljenost, uređenost i raznolikost ponude

TURISTIČKA PONUDA ILI ZANIMLJIVOST
U ovoj kategoriji ocjenjuju se selektivni oblici turizma: kulturni (kulturni proizvodi, programi i manifestacije), tematski (elementi zabave, uzbuđenja i obrazovanja) avanturistički (kajak, kanu, brdski biciklizam, ronjenje, let balonima, planinarenje, slobodno penjanje …), ruralni turizam, kongresni (stručni, znanstveni, gospodarski ili drugog sadržaja)
Ocjenjuje se: originalnost, sadržajnost, očuvanje tradicije, etnološkog i povijesnog nasljeđa, edukativnost

DJELATNIK U TURIZMU

Izbor djelatnika u turizmu provodi se s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Naglasak je na važnosti čovjeka u pružanju kvalitetne usluge i promidžbi grada usmenom predajom s jasnom porukom: stručnost, susretljivost i gostoljubivost. U ovoj kategoriji mogu sudjelovati turistički vodič, turistički animator, privatni iznajmljivač, organizator dolazaka u destinaciju – DMC agencija, djelatnik prodaje i marketinga u turizmu, hortikulturni djelatnik, prodavač, taksist, čistač, spasilac na plažama, djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima.

Kriteriji za dodjelu priznanja djelatnik u turizmu: profesionalno obavljanje posla, odnos prema turistima i gostima, ostvareni rezultati u poslu i prihvaćenost u radnoj sredini.

Pozivamo cijenjene dionike da prijave svoju turističku ponudu kao i svoje djelatnike zaslužne za uspješnost poslovanja u turizmu do 21. rujna 2022.

Informacije i više o akciji na telefon broj 815 431

PRAVILNIK AKCIJE

culture