Logo petrinja

07.11.2019 - 07.11.2019 Znaš li svoja radnička prava?

Intro img

„Znaš li svoja radnička prava’“, naziv je radionice koja će 7. studenoga 2019. godine, od 10 sati, biti održana u prostorijama Udruge IKS, Turkulinova 9, Petrinja.

U suradnji s Udrugom IKS, radionicu organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Mreža mladih Hrvatske (MMH) u sklopu projekta „Zajedno smo jači“.

Cilj radionice je mlade koji će uskoro kročiti na tržište rada bolje pripremiti za sve što ih tamo može dočekati – nestabilni radni uvjeti (nekad i bez ugovora), neisplata plaća, nemogućnost korištenja zakonskih prava na odmor, bolovanje, itd.

„Neka vas sve to ne obeshrabri, SSSH i MMH će vam pomoći da se snađete u tome i da znate koja su vaša prava kao radnici/e i kome se, u slučaju problema, možete obratiti“, poručuju organizatori.

Na radionici koja traje 4 sata (uz stanku), imat ćete priliku saznati više o radničkim pravima, zakonskom i pravnom okviru rada te što je sindikat i kako funkcionira. Osim toga polaznici će dobiti kopiju knjižice „Mali vodič za veliku borbi“ koji im može detaljnije pojasniti prava i zakonske uvjete kako ih ostvariti.

Radionica „Znaš li svoja radnička prava?“ provodi se u sklopu projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.Prijaviti se možete na: https://forms.gle/ZJyVQL7hBZBXLrS26

Više informacija o radionicama i projektu pronaći na adresi: http://www.sssh.hr/hr/static/sssh/sekcija-mladih-sssh/radionice-za-mlade-104

Izvor: Portal53

iksplakattekst