Logo petrinja

17.11.2021

Posebno priznanje INTERSTAS 2021

Organizatori FLIK-a – Festivala lončarstva i keramike, Turistička zajednica Grada Petrinje koju je predstavljala direktorica Ivanka Držaj, Lončarstvo Val u vlasništvu Valentina i Lane Valent i Otvoreni keramički atelje s predsjednicom Palmom Miličević, primili su POSEBNO PRIZNANJE INTERSTAS 2021. za projekt FLIK na 28. Međunarodnom festivalu turizma, turističkog filma i krajobraza.

Intro img

Organizatori FLIK-a – Festivala lončarstva i keramike, Turistička zajednica Grada Petrinje koju je predstavljala direktorica Ivanka Držaj, Lončarstvo Val u vlasništvu Valentina i Lane Valent i Otvoreni keramički atelje s predsjednicom Palmom Miličević, primili su POSEBNO PRIZNANJE INTERSTAS 2021. za projekt FLIK na 28. Međunarodnom festivalu turizma, turističkog filma i krajobraza. Manifestacija je održana u hotelu President u Solinu pod pokroviteljstvom Splitsko – dalmatinske županije, Grada Solina, visokim pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora i predsjednika Republike Hrvatske. Inicijativom poznatog milenijskog fotografa i snimatelja Šime Strikomana, Direktorij manifestacije u suradnji sa FEST i FIJET (Europskom i Svjetskom Federacijom turističkih novinara i pisaca), prihvatio je prijedlog uz naglasak da se ovim kulturološko-tradicijskim festivalom značajno doprinosi poticanju razvoja i prezentaciji specifičnih turističkih izvrsnosti i lokaliteta kontinentalnog turizma – zelene Hrvatske. Na ovom događaju, Petrinjci su predstavili svoj projekt: Valentino Valent je demonstrirao proizvodnju suvenira na lončarskom kolu, a Ivanka Držaj je za Okruglim stolom govorila o turističkoj destinaciji i ponudi grada Petrinje uz prikazivanje promotivnog spota Welcome to Petrinja i spota o FLIK-u. Na završnoj svečanosti, generalni direktor i predsjednik INTERSTS-a Vojko Pleština i Dalibor Ninčević uručili su Posebno priznanje Ivanki Držaj u ime svih organizatora FLIK-a.

FLIK – Festival lončarstva i keramike prvi put je organiziran 2021. godine s ciljem doprinosa oživljavanja stoljetne tradicije lončarstva i povezivanja svih dionika koji dijele zajedničku ljubav i interes prema tradicijskoj kulturi i suvremenom stvaralaštvu u prirodnom materijalu. U sklopu manifestacije održane su radionice za najmlađe sugrađane i to za vrtićku djecu i osnovnoškolce; program na Gradskom kupalištu za sve uzraste s raznim afinitetima stvaralaštva te uz program bacanja tzv. žabica u rijeku Kupu koje su napravljene od gline;  održan je Okrugli stol s temom zaštite lončarstva kao nematerijalne kulturne baštine u Korablji Tišinić, a u ambijentu Lončarstva Val održana je izložba radova nastalih na radionicama.

 

 

 

Photo & Video galerija