Događanja

Kalendar događanja

Kulturna događanja, zabavni, glazbeni i scenski programi, sportski, vjerski i ostali. Svaki program na svoj način progovara o Petrinji kao živahnom gradu vedrih i dinamičnih ljudi koji s radošću dočekuju svoje drage goste za koje su pripremili sate i dane ugodnog druženja.

#

rujna

17

2021

Događanja

TRUCK SHOW

Detaljnije

Prvi Truck show u Petrinji održat će se na Gradskom kupalištu gdje će se 17.9.2021. okupiti vozači kamiona iz brojnih hrvatskih gradova i iz susjednih zemalja.

U subotu 18.9. posjetitelje očekuje druženje uz razne sportske igre i natjecanja, defile i ocjenjivanje kamiona, atraktivni stunt show Dejana Špoljara i glazbeni program uz Kupska zvona. U nedjelju, 19.9. gosti imaju mogućnost odlaska u Zelenu dolinu gdje će se održati moto cross utrke.
Program se održava u organizaciji MK Veterani Petrinja i Hrvoja Furlana (Info: 099 678 3317)

 

3

#

rujna

18

2021

Događanja

Dan Zaklade NOVO SUTRA

Detaljnije

Svoj 20. rođendan i Dan zaklade Novo sutra, tvrtka Prvo plinarsko društvo proslavit će u Petrinji! U centru grada, na Strossmayerovom šetalištu tako će 18. rujna zavladati prava slavljenička atmosfera u kojoj će najviše uživati djeca i obitelji, ali i starije generacije. Sjajan edukativan i zabavni program koji počinje u 11 sati vodit će Doris Pinčić zajedno s Lukom Bulićem koji je za sve prisutne osmislio nagradni kviz. Kineziolog i poznati hrvatski trener Mario Mlinarić za djecu je pripremio pravi sportski izazov, a druženje u zelenoj oazi parka zaokružit će nastup ljubimice publike Mie Dimšić.

Ukrašen zastavicama i balonima, kako i priliči jednom rođendanskom slavlju, perivoj u centru grada oživjet će u bojama PPD-a i Zaklade Novo sutra koji su organizirali raznolik dodatni sadržaj za najmlađe. Za gamere i ljubitelje virtualne stvarnosti, bit će postavljena PlayStation i VR zona, a one koji obožavaju klasike, dočekat će društvene igre poput Čovječe ne ljuti se i Jenge u velikim izdanjima. Ulični zabavljači i dvorci na napuhavanje tijekom subotnjeg prijepodneva garancija su za dobar dan pun smijeha i pozitivnih vibracija.

Osim toga, oko fontane samog parka bit će postavljena velika izložba na kojoj će javnost moći vidjeti radove svih onih učenika koji su se prijavili na natječaj Štedi, štedi jer energija puno vrijedi. Zadatak natječaja kojeg je PPD osmislio u suradnji s ekološkom udrugom Lijepa naša, bio je kroz zanimljive i duhovite poruke, slikom i crtežom ilustrirati savjete o energetskoj učinkovitosti, a prihvatilo ga je čak 65 osnovnih i srednjih škola.

Osim kreativnog i ekološkog natječaja, pod sloganom Puni energije za novo sutra, Prvo plinarsko društvo u svibnju ove godine pokrenulo je i niz humanitarnih projekata koji će ove subote dobiti sretan epilog. U suradnji sa Zakladom Novo sutra pokrenut je humanitarni projekt za pomoć najugroženijoj skupini na području zahvaćenom potresom – djeci. Tako su za 53 osnovnoškolske i srednjoškolske djece s područja djelovanja tri Centra za socijalnu skrb – Siska, Petrinje i Gline te štićenike Dječjeg doma Vrbina iz Siska omogućili pomoć pri školovanju, razvoju i odrastanju dok god se dijete redovito školuje, besplatni odlazak na ljetovanje svake godine i polaganje vozačkog ispita. Također, učenici osnovnih škola opskrbljeni su informatičkom opremom, dok se je za učenike srednjih škola osigurana mjesečna stipendija kroz cijelu godinu. Na ovaj je hvalevrijedan način jedna od najvećih hrvatskih energetskih kompanija ušla u godinu u kojoj slavi obljetnicu, a koju će finalno proslaviti sa svima vama koji ove subote posjetite perivoj na glavnom trgu Petrinje.

1

#

rujna

19

2021

Događanja

KAZALIŠNA PREDSTAVA

Detaljnije
Kazališna predstava za odrasle TRI MOZGA NA PRODAJU održat će se 19.9.2021. na Rukometnom stadionu s početkom u 19.30 sati.
Satirična drama.
Albansko dramsko društvo u RH TEATAR MERGIMTARI.
U slučaju lošeg vremena predstava se odgađa.
2
#

rujna

19

2021

Događanja

Prvenstvo Hrvatske u moto crossu

Detaljnije

U Zelenoj dolini kod Hrvatskog Čuntića,  u nedjelju, 19. rujna biti će održana  utrka Prvenstva Hrvatske u motocrossu.

TRUCK SHOW

17.09.2021 Prvi Truck show u Petrinji održat će se na Gradskom kupalištu gdje će se 17.9.2021. okupiti vozači kamiona iz brojnih hrvatskih gradova i iz susjednih zemalja. U subotu 18.9. posjetitelje...

Dan Zaklade NOVO SUTRA

18.09.2021 Svoj 20. rođendan i Dan zaklade Novo sutra, tvrtka Prvo plinarsko društvo proslavit će u Petrinji! U centru grada, na Strossmayerovom šetalištu tako će 18. rujna zavladati prava slavljenička atmosfera u kojoj će najviše...

KAZALIŠNA PREDSTAVA

19.09.2021 Kazališna predstava za odrasle TRI MOZGA NA PRODAJU održat će se 19.9.2021. na Rukometnom stadionu s početkom u 19.30 sati. Satirična drama. Albansko dramsko društvo u RH TEATAR MERGIMTARI. U...

17°C

Kiša
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.