Događanja

Kalendar događanja

Kulturna događanja, zabavni, glazbeni i scenski programi, sportski, vjerski i ostali. Svaki program na svoj način progovara o Petrinji kao živahnom gradu vedrih i dinamičnih ljudi koji s radošću dočekuju svoje drage goste za koje su pripremili sate i dane ugodnog druženja.

knjiga-je-kul-polnocni-klub

studenog

21

2017

Ivan Rizmaul “Između Kupe i Une”

Detaljnije

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE, HRVATSKI DOM PETRINJA

Ima zadovoljstvo i čast pozvati Vas na predstavljanje knjige Ivana Rizmaula “IZMEĐU KUPE I UNE” prigodom ovogodišnjih Dana Hrvatskog doma Petrinja.

O knjizi će govoriti:
mr. sc. Katica Gašljević Tomić, recenzentica
Milan Herceg, ravnatelj POU Hrvatski dom Petrinja
Ivan Rizmaul, autor
Marela Morić, voditeljica predstavljanja

U programu sudjeluju:
TO Folklornog ansambla “Petrinjčica” Petrinja, pod ravnanjem Ivana Klekovića
Karlo Ivančić, mag. mus., pijanista

Utorak, 21. studenoga 2017. u 19 sati
Mala dvorana POU Hrvatski dom Petrinja

gallery image
pou

studenog

20

2017

Dani Hrvatskog doma

Detaljnije

Dani Hrvatskog doma
20. – 25.11.2017.

POU Hrvatski dom Petrinja Vas poziva na obilježavanje Dana Hrvatskog doma 20.- 25.11.2017.

Program:

Ponedjeljak, 20.11., 13 sati, mala dvorana

Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj – Promocija knjige “Samo još jedanput” – priručnik o prevenciji ovisnosti autorice novinarke Višnje Biti.

Utorak, 21.11., 19 sati, mala dvorana

Promocija knjige autora Ivana Rizmaula “Između Kupe i Une”

Četvrtak, 23.11., 19 sati, velika dvorana

Komorno operno kazalište Opera b.b. Zagreb: Opereta “Vesela udovica”, ulaznica: 30 kn

Petak, 24.11., 19 sati, Galerija Krsto Hegedušić

Izložba “3. petrinjski salon grafike–Pokupske grafičke mape” iz grafičke zbirke Borisa Vrge

Petak, 24.11., 19 sati, velika dvorana

Teatar Kerekesh: Predstava za odrasle “Krtice”, ulaznica: 30 kn

Subota, 25.11., kino, ulaznica: 20 kuna

Matineja u 10 sati – “Ekipa iz džungle”

Večernji film u 19 sati – “Ubojstvo u Orient Expressu”

gallery image
55555

studenog

19

2017

2. Obrtnički sajam i humanitarno šišanje

Detaljnije

Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko vas poziva na 2.obrtnički sajam i humanitarno šišanje frizera i kozmetičara koji će biti održan u nedjelju 19.studenoga 2017.godine od 10 sati u petrinjskom Hrvatskom domu.

gallery image
12715788_218635078482132_8251817807583647128_n

studenog

17

2017

Povijest pčelarstva na Banovini

Detaljnije

Pčelarska udruga “Petrinja” u suradnji s POU Hrvatski dom Petrinja,

poziva Vas na predavanje “Povijest pčelarstva na Banovini”.

Petak, 17. studenog 2017. u 19 sati

POU Hrvatski dom Petrinja, Mala dvorana

gallery image
P1040783

studenog

10

2017

2. petrinjski diletantski kazališni susreti

Detaljnije

2. petrinjski diletantski kazališni susreti

Petak, 10.11.2017. u 19 sati

POU Hrvatski dom Petrinja
Folklorni ansambl “Petrinjčica”
Suorganizator Udruga “Đeram” – Dragotinci

Ulaz besplatan!

gallery image
13413761_1163802740352052_3674693653959743681_n

studenog

10

2017

1. samostalna revija branda GiVa design

Detaljnije

1. samostalna revija branda GiVa design

Hrvatski dom Petrinja – mala dvorana
10. studenog u 18h

Kolekcija jesen/zima 2017./18.

Brand GiV-a design se sigurnim korakom gradi i nadopunjuje iz dana u dan. Odjeća se radi po mjeri. Svaka haljina je unikat, ručno šivana i oslikana. GiV-a design je namijenjen svim ženama, djevojkama i djevojčicama koje vole biti posebne i jedinstvene! Dizajniranje i šivanje odjeće za dizajnericu Kristinu je igra u kojoj uživa i pronalazi sebe.

sonia

studenog

09

2017

Allo Allo Quartette feat. Sonia

Detaljnije

Koncert – Allo Allo Quartette feat. Sonia

Četvrtak, 9.11.2017. u 19:30 sati

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz besplatan!

Allo Allo Quartette feat. Sonia…

…je zagrebački kvintet koji je u kratkom roku postao jedno od najzanimljivijih osvježenja na klupskoj sceni metropole i šire. Sastav je okupljen 2013. na inicijativu karizmatične profesorice francuskog jezika Sonje Granić Stević i violiniste Brune Urlića, koji godinama manevrira glazbenim izričajima etno-glazbe, pop-rocka i gypsy swinga. Sonja, inače vrsna poznavateljica francuskog jezika i strastvena obožavateljica šansone dugo je tražila okvir u kojem bi publici manifestirala svoj osebujan stil i vrlo posebnu interpretaciju glazbenih dragulja koje su nekada izvodili E.Piaf, J.Brel, J.Dassin, C.Aznavour, J.Gréco, Y.Montand, H.Salvador, G.Marchand, ili u novije vrijeme ZAZ, Caravan Palace ili Paris Combo…

Za ovu glazbenu avanturu, B.Urlić okuplja originalnu formaciju svojih dugogodišnjih suradnika iz različitih glazbenih izričaja. Perkusionist  Krešimir Oreški (Kries, Ezerki & 7/8, Iroko) – poklonik afričke glazbe, gitarist Pavle Miljenović (Balkan ZOO, Vedran Ružić Kvartet) – sjajan jazz gitarista sa diplomom iz Klagenfurta, te ponajbolji hrvatski basist/kontrabasist Henry Radanović (teško je uopće i nabrojati sve njegove glazbene suradnje, te nagrade Status i Porin), pridružili su se Urliću (Massimo, Z. Predin, Mavi Kan, Ezerki & 7/8, Damir Kukuruzović) u namjeri da se kreira potpuno novo ruho za njihov zajednički glazbeni odabir. Poletan stil, virtuozne glazbene dionice i sjajna komunikacija Sonje S.G. s publikom, donosi vrhunsku zabavu za brojne poklonike francuske glazbe u Hrvatskoj i šire. Sastav je u kratkom vremenu nastupio na mnogim klupskim pozornicama i svakim danom stječe sve veći broj poklonika.

Dvosatnim performansom Sonja & Allo Allo Quartette publiku provode pariškim predgrađima u kojima je nastao gypsy swing, opskurnim, ali šarmantnim lokalima Bellevillea i Montmartrea gdje se stvarao kult Edith Piaf, a zatim ih ogrnu blještavilom avenija, bulevara i trgova o kojima su pjevali Joe Dassin, Yves Montand, Gilbert Bécaud i mnogi drugi prvaci šansone. Sonjina dojmljiva interpretacija na besprijekornom francuskom jeziku, uz strastvenu glazbenu pratnju Allo Allo Quartetta protkanu dojmljivim solo-dionicama, učinit će njihov koncert praznikom za sve ljubitelje francuske glazbe.

gallery image
jazz_orkestar_osrh_1501179201

studenog

07

2017

Koncert Jazz orkestra OSRH

Detaljnije

Utorak, 7. studenog 2017. u 19 sati
Velika dvorana Hrvatskog doma

Dirigent: Davor Dropuljić
Solist: Adalbert Turner Juci
Ulaz slobodan!

Orkestar čine isključivo pripadnici OSRH.
Sve je počelo inicijativom trojice pripadnika Orkestra OSRH, satnika Andreja Henigmana, satnika Vanje Ilekovića i satnika Davora Dropuljića, voditelja i dirigenta. “Vojska ima onu “vojničku” stranu, tenkove, puške, avione, no ima i kulturnu stranu, a jedan dio nje smo i mi, ” kaže satnik Davor Dropuljić, voditelj Jazz orkestra OSRH koji je u četiri godine, otkad je ponovno osnovan, postao sinonim za izvrsnu glazbu i dobru zabavu. Vojna je glazba širok pojam, a to najbolje dokazuje svestranost Orkestra OSRH. Njegove sastavnice njeguju različite stilove, od klasike, preko klapskog pjevanja, sve do koračnica, a uskoro i tamburaške glazbe.

gallery image
home

studenog

03

2017

Predavanje o apiterapiji kod bolesti dišnog sustava

Detaljnije

 

“APITERAPIJA KOD BOLESTI DIŠNOG SUSTAVA”

POU Hrvatski dom Petrinja
Mala dvorana
Petak, 13. studenog 2017. u 19h

Bolesti dišnoga sustava najčešće su bolesti suvremenog čovjeka. Od tih bolesti obolijevamo i nekoliko puta godišnje i to od blažih oblika prehlada, sinuitisa, gripa i sl. Klasična terapija najčešće je simptomatska stoga pomoć pri ozdravljenju medom i pčelinjim proizvodima u ovom području nalazi značajno mjesto. O brojnim mogućnostima upotrebe pčelinjih proizvoda saznat će te na ovome predavanju.

gallery image

 

hedusic-slika2

studenog

02

2017

”Krsto Hegedušić iz privatnih i javnih zbirki”

Detaljnije

POU Hrvatski dom Petrinja i galerija Krsto Hegedušić Vas pozivaju na

IZLOŽBU POVODOM 30 GODINA POSTOJANJA GALERIJE KRSTO HEGEDUŠIĆ

”KRSTO HEGEDUŠIĆ IZ PRIVATNIH I JAVNIH ZBIRKI”

02/11 – 19/11/2017

U galeriju Krsto Hegedušić stigla su remek-djela Krste Hegedušića!

Galerija Krsto Hegedušić povodom obilježavanja 30 godina svog postojanja (1987–2017.) predstavlja izložbu pod nazivom “Krsto Hegedušić iz privatnih i javnih zbirki”. Ovim povodom napravljena je selekcija radova iz fundusa Moderne galerije, Zbirke Hanžeković te zbirke Domagoja Bernića. Izložba predstavlja obostrani doprinos kroz muzejsko-galerijsku suradnju muzejsko-galerijskih fundusa i privatnih zbirki s galerijom Krsto Hegedušić, što jednim dijelom pretpostavlja prezentaciju dijelova fundusa koji nisu dostupni javnosti te se stvaraju nove pozicije i saznanja u rasvjetljavanju Hegedušićevog opusa kao što se i prezentiraju radovi Krste Hegedušića koji nikada do sada nisu bili izložbeno prezentirani u Petrinji. Umjesto predgovora, u ovom katalogu donosimo zapise i isječke iz dokumentacijske građe o Krsti Hegedušiću, pohranjene u Arhivu za likovne umjetnosti, sastavne jedinice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, čiji jedan od pokretača za osnivanje je bio upravo on sam. Isto tako, neki od zapisa vrijedna su Hegedušićeva svjedočanstva o radovima koji se imaju priliku vidjeti na ovoj izložbi.

Pozivam Vas da izložbu pogledate u radnom vremenu galerije Krsto Hegedušić (ponedjeljak, srijeda, petak 10-15 sati / utorak, četvrtak 12-18 sati) u periodu od 2. studenog do 19. studenog 2017.

gallery image
Plakat koncert i promocija

listopada

18

2017

Noć bubnjeva, knjige i bluesa

Detaljnije

POU Hrvatski dom, Velika dvorana u 19 sati

Promocija knjige-autor Miroslav Miro Dimić:
“Trenutak koji čekam”

Bubnjari Pop rock škole i koncert: Ante Toni Janković, prvi pjevač Divljih jagoda i “4 Town Blues Band”
4 Town Blues Band
Band sastavljen od vrhunskih profesionalaca koji su bili dugogodišnji članovi najpoznatijih Hrvatskih blues & rock grupa sa velikim iskustvom bezbrojnih nastupa na velikim koncertima i klupskim prostorima . Puno puta nagrađivani prestižnim nagradama struke kao što su Porin, Status, Fender nagrada i sl.
Grupu čine:
1. Boris Hrepić-Hrepa – (Daleka Obala) acustic gitara, usna harmonika-vokal
2. Zlatan Ćehić-Ćeha – (Divlje Jagode) bass gitara, vokal
3. Robert Krkač – (grupa Film) solo gitara-vokal
4. Miro Dimić- (poprock school) bubnjevi
5. Ante Toni Janković- (Divlje Jagode) vokal-ritam gitara

Na repertoaru grupe nalaze se poznati blues, cantry i rock standardi (B.B. Kinga, Eric Claptona, Credenca , ZZ Topa, uz poznate domaće balade „Krivo je More“ , „ Jedina Moja „ „ Šejla“, „ Morska Vila“, „Tonka“. Autori ovih bezvremenskih hitova su članovi naše grupe. U pripremi je zajednički CD „4 Town blues banda“ koji objavljujemo do kraja godine. Upravo smo objavili spot za jedan od singlova koji se nalaze na CD. „Nije bila kao druge“ (objavljen na Yooutube). Koncept našeg programa i samog koncerta pogodan je za sve prigode od akustičnog performansa u klupskim i galerijskim prostorima do nastupa na trgovima i festivalima, obilježavanja Dana Grada, kazališta, Noć muzeja , Dočeka Nove godine i sl.

Plakat koncert i promocija

shakespeare_mosaic

listopada

16

2017

SHAKEspeare na EXit

Detaljnije

Predstava Teatra EXIT, SHAKEspeare na EXit, održat će se u POU Hrvatski dom, Velika dvorana s početkom u 19,30 sati.

U vrlo dinamičnoj i duhovitoj predstavi zagrebačkog Teatra EXIT trojica odličnih glumaca natjerat će vas da Williama Shakespearea počnete promatrati kao vrlo suvremenog pisca. Shakespeareovi su likovi i zapleti ovdje, naime, predočeni modernim rječnikom i prožeti referencama na općepoznate pojmove iz suvremene popularne kulture – od Gospodara prstenova i Ratova zvijezda do Sex Pistolsa i Lady Di.

Režija: Matko Raguž
Igraju: Živko Anočić, Marko Makovičić, Saša Anoči

Cijena ulaznice: 30,00 kuna

shakespeare-na-exit-plakat(1)

10 vecer pjesme i tambure

listopada

13

2017

Večer petrinjske pjesme i tambure

Detaljnije

U organizaciji Folklornog ansambla „Petrinjčica“ u  POU Hrvatski dom,Velika dvorana, održat će se 10. Večer petrinjske pjesme i tambure “Pepi u spomen”. Program počinje u 19,30 sati

Pokrovitelj: Grad Petrinja
Medijski pokrovitelji: Petrinjski radio, Portal 53, PS Portal

10 vecer pjesme i tambure 9vecer5300004

 

DSC03351

listopada

13

2017

Festival kestena

Detaljnije

Petak, 13. listopada 2017.

OKRUGLI STOL na temu: „Pitomi kesten – zaštita i gospodarenje“; POU Hrvatski dom Petrinja s početkom u 10 sati
1. Mr. sc. Boris Liović, „Projekti kestena u Gornjoj Bačugi“
2. Mr. sc. Tihomir Pejnović, „Gospodarenje i oplemenjivanje šuma “
3. Dr. sc. Tomislav Dubravac, „Konverzija kestenove panjače, OKFŠ“
4. Ante Marić, dipl. ing. agr. „Kesten –proizvodnja i gospodarski značaj“
5. Dr. sc. Eduard Kušen, „Priča o kestenu u funkciji razvoja turizma“
6. Dr. sc. Zdenko Franić „Pitomi kesten i pčelarstvo“

Subota 14. listopada 2017.

Planinarska kestenijada održava se na Hrastovačkoj gori u okruženju Planinarskog doma ‘Matija Filjak’

Petrinja, Strossmayerovo šetalište

8.30 – 9.00 h – okupljanje i doček grupa
Polasci pješice petrinjskim planinarskim stazama uz organiziranu pratnju vodiča i usputno branje kestena:
9.15 h – polazak iz parka (2,5 h hoda)
9.30 h – prijevoz autobusom do Hrastovice (polazak s autobusne postaje, park), pješačenje do planinarskog doma (1,5 h hoda); povratak autobusom iz Hrastovice u 17.00 h

Program na vrhu Hrastovačke gore od 11 do 17 h: gastronomska ponuda uz pečene kestene, glazbeni program Mr. „S“ – Krunoslav Stepinac i zabavni program uz sportske animatore

Info: 091 5789 076

Nedjelja 15. listopada 2017.

Petrinja, Trg hrvatskih branitelja

9 h – autobusom u berbu kestena do Hrastovice (polazak s autobusne postaje, park)
11.30 h – povratak iz Hrastovice
11 h – program za djecu „Teta Vesna“
12 h – natjecanje ‘Traži se najukusniji kolač od kestena’,
od 10 h do 18 h cjelodnevni program: gastronomska ponuda uz pečene kestene, štandovi s domaćim proizvodima i suvenirima, lunapark, glazbeni program: tamburaški sastavi Hopa cupa (11 – 14 h) i Žute dunje (14 – 16 h), grupa Alf (16 – 18 h)

Informacije: 044 815 431

K20D6685cr54 kesten 5 kesten 3 IMG_8229

 

”Krsto Hegedušić iz privatnih i javnih zbirki”

02.11.2017 POU Hrvatski dom Petrinja i galerija Krsto Hegedušić Vas pozivaju na IZLOŽBU POVODOM 30 GODINA POSTOJANJA GALERIJE KRSTO HEGEDUŠIĆ ”KRSTO HEGEDUŠIĆ IZ PRIVATNIH I JAVNIH ZBIRKI” 02/11 – 19/11/2017 U...

Povijest pčelarstva na Banovini

17.11.2017 Pčelarska udruga “Petrinja” u suradnji s POU Hrvatski dom Petrinja, poziva Vas na predavanje “Povijest pčelarstva na Banovini”. Petak, 17. studenog 2017. u 19 sati POU Hrvatski dom Petrinja, Mala dvorana

2. Obrtnički sajam i humanitarno šišanje

19.11.2017 Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko vas poziva na 2.obrtnički sajam i humanitarno šišanje frizera i kozmetičara koji će biti održan u nedjelju 19.studenoga 2017.godine od 10 sati u petrinjskom...

0°C

Maglovito
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.