Logo petrinja

Priroda

Da je Petrinja nova relaksirajuća destinacija možete otkrivati na cijelom području grada i aktivno na petrinjskim šetnicama, planinarskim i biciklističkim stazama upoznavati prirodnu, kulturnu i povijesnu baštinu grada i okolnih sela smještenih na rubnom dijelu povijesne Banovine.

Event
Event
Event

Planinarenje i hodanje

Hrastovačka gora

Hrastovačka gora omogućava ugodne izlete, a svaka staza pruža drugačiji doživljaj. Uz markirane planinarske staze, odličnu prigodu za planinarenje pružaju i nemarkirani putovi i ceste. Ovisno o polaznoj točki, planinarenje traje sat i pol do tri sata, a sve staze vode do najvišeg vrha Cepeliš na kojem se nalazi planinarski dom Matija Filjak i  17 metara visoki vidikovac na visini od 415 m, s kojeg se pruža pogled sve do Zagreba.

_K200569

Polazne točke

Prva staza polazi od mosta na Petrinjčici u Gupčevoj ulici i prolazi Petrinjskom šetnicom do stare vile Gavrilović, nakon 100-njak metara uzbrdo skreće nalijevo kroz šumicu i nadalje prema selu Cepeliš i nadalje sljedeći oznake do najvišeg vrha.

Od druge polazne točke u Hrastovici prema vrhu vode tri markirane staze, svaka preko posebno interesantnih lokaliteta kao što su ostaci stare Hrastovice i crkve sv. Duha.

Treća polazna točka nalazi se na kraju Gornje Bačuge do koje se dolazi asfaltiranim putem (Petrinja – Hrastovica – Zelena Dolina). U zaseoku Bižići staza kreće ili Putem kestena ili markiranim putem do vidikovca na rubu šume. Nadalje do vrha ima pola sata lagane šetnje.

Geološka transverzala Zrinske gore – u svrhu odabira reprezentativnih lokaliteta za promatranje dijela geološke građe Zrinske gore predložena je trasa koja od Petrinje prolazi dolinom Petrinjčice preko bila Zrinske gore sve do Dvora na Uni.

Petrinjska šetnica

Kružno rekreativno-poučna staza s polazištem od novog mosta na Petrinjčici koja vodi uzvodno lijepim perivojem – šetalištem Josipa Kajetana Knežića. Na ovoj polaznoj točki šetnice, Petrinjci se sa sjetom sjećaju nekadašnjeg starog mosta koji je krasio ovaj dio grada i nekadašnje kapele Svetog Ivana Nepomuka.

Petrinja ima vrlo atraktivnu kružnu pješačku stazu koja vodi šetače po različitim zelenim terenima i pravi je doprinos zdravom načinu života. Njezina puna dužina je 6,6 km, no šetači sami biraju rutu i time dužinu šetnice koju žele prijeći. Od polazišta kod mosta na Petrinjčici u Gupčevoj ulici ide se nasipom, onda se penje na šumovite i vinorodne brežuljke s kojih se na više mjesta pruža lijepi panoramski pogled na grad i prolazi se pored nekoliko kulturno-povijesnih znamenitosti poput starih groblja sv. Roka i sv. Trojstva te spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Za obilazak šetnice valja pratiti žute oznake lista lipe srcolika oblika koji je prepoznatljiv vizualni simbol Petrinje kao maloga grada velikoga srca.

Možete obići neke kulturne i turističke znamenitosti i atrakcije u sklopu šetnice.

Petrinjska šetnica ima i nekoliko varijanti obilazaka ukoliko želite vidjeti različite sadržaje i stoga možete na mnogim mjestima skrenuti s glavne rute kao kada prijeđete preko drugog po redu mosta i prošetate do obližnjeg Atelijera Žilić, akademskog slikara Davora Žilića, koji s ljubavlju oslikava petrinjsku svakodnevnicu, njezine pejzaže, a jedan od dragih motiva slikara je i obližnja Petrinjska šetnica… Ili navratiti do novotvorene kušaonice slatkog vina, likera, meda OPG-a Dvorneković, u ulici Milana Makanca gdje se nedaleko nalazi i lončarska radionica Val vlasnika Valentina Valenta. Na šetnici uvijek možete sresti rekreativce, profesionalci svoje sadržaje mogu pronaći na sportskim terenima tik uz nasip, dok obližnji ugostiteljski objekti nude finu hranu po umjerenim cijenama.

Rijeka Petrinjčica

Rječica Petrinjčica izvire u vršnim dijelovima Zrinske gore na visini od 560 m., a nakon 36 km hirovitog toka ukroćena je 2 km dugim nasipom kroz grad koji ukrašavaju bagremi, lipe i klupe za odmor i predah. Osim što u ovoj rječici možemo pronaći 20 vrsta riba koje su karakteristične za gorske rijeke, u njoj obitava nekoliko zaštićenih vrsta životinja – čak osam vrsta ugroženih i zaštićenih riba. Šećući njezinim obalama, omiljenom Petrinjskom šetnicom i ne pomišljamo da Petrinjčica u sebi krije neizmjerno bogatstvo prirodnih raznolikosti. Uređeni vodotok usporavaju slapovi, a vizualno uljepšavaju mostovi, a cijeli ovaj krajobraz Petrinjčica i njezino porječje predstavljaju raznoliki prirodni rezervat s nalazištima okamina iz razdoblja mezozoika, a drvoredi lipa svojom brojnošću i prepoznatljivim mirisom potiču Petrinjce da s ponosom govore o Petrinji kao gradu lipa.

Bolnički most

Kod četvrtog i posljednjeg mosta na šetnici nasipom uz Petrinjičicu, možete nastaviti ravno i tada dolazite do bolnice dr. Ivo Pedišić, u čijem se okruženju nalazi zgrada nekadašnje Vinogradarsko-voćarske škole iz 1893. godine. Neposredno uz bolnicu, podignuto je spomen-obilježje masovne grobnice u sjećanje na hrvatske branitelje Domovinskoga rata koji su stradali 16. rujna 1991. godine. Kod bolničkog mosta šetnica vodi na desno uz brdo, do slijedećih znamenitosti.

Groblje sv. Roka

Najstarije petrinjsko groblje u predjelu zvanom Zebinec, krasila je kapela svetoga Roka podignuta kao zavjet protiv kuge. Oko kapele nalaze se najstariji grobovi s impozantnim spomenicima iz 18. stoljeća. Na mjestu drvene kapele iz davne 1696. godine podignuta je 1823. godine zidana postbarokna kapela. Mala građevina koja je bila spomenikom kulture A – kategorije, srušena je 19. ožujka 1992. godine u vrijeme okupacije Petrinje. Gradnja nove kapelice započinje u srpnju 2016. godine prema projektu arhitekta Davora Salopeka i u potpunosti je zadržala prijašnji izgled.

Dana 16. rujna 1991. godine, neprijateljske vojne formacije u oružanom napadu zarobile su i razoružale 27 pripadnika MUP-a i ZNG-a Republike Hrvatske kod Vile Gavrilović. Vijest o nemilosrdnom zločinu i ubojstvu, donijeli su preživjeli branitelji koji su izbjegli smrt. Taj događaj ostao je zabilježen u povjesnici Petrinje kao dan velikih razaranja grada i teškoga ratnog zločina.

Panoramska točka

Na vinorodnoj uzvisini širi se pogled na grad. Stari Petrinjci bavili su se vinogradarstvom i podrumarstvom još u 18. stoljeću i ispjevali brojne pjesme od kojih je najpoznatija Vijala se bijela loza vinova. Današnji vinogradari Petrinjskoga vinogorja njeguju proizvodnju starih sorti kao što su petrinjska dišeća ranina bijela i petrinjski ovnek.

Kapela sv. Ilije

Od davnina u petrinjskom vinogorju, u predjelu zvanom Ćirov brijeg, izgrađena je kapelica posvećena svetom Iliji proroku. Svakog 20. srpnja na Ilinje, održava se sveta misa pod kapelicom, a pritom se okupljeni vjernici spuste do groblja Sveti Rok.

Kapelu svetoga Ilije podigla je obitelj Gavrilović kako bi ovaj svetac čuvao njihove vinograde od vremenskih nepogoda. Kapela je srušena tijekom ožujka 1992. godine u vrijeme okupacije Petrinje, a obnovljena je 2009. godine.

Petrinjski vodovod

Gradnja petrinjskoga gradskog vodovoda počela je 1912. godine u vrijeme gradonačelnika Dragutina pl. Šimončića kada je zahvaljujući uspješnom gospodarenju gradskoga zastupstva, odlučeno da je vodovod najpotrebnija investicija u gradu. U lipnju 1913. godine vodovod je svečano pušten u rad.

Izvor Jelen

Proplanak sa stoljetnim hrastovim šumama lokalno je poznat kao Popova šuma, a idealno je odredište za opuštanje i odmor nakon duže šetnje. Tu je izgrađen jedan od mnogobrojnih petrinjskih izvora sa skulpturom jelenove glave.

Kapela Presvetog Trojstva

Ponad grada na 183 metara nadmorske visine, nalazi se kapela Presvetoga Trojstva na istoimenom starom petrinjskom groblju. Prva poludrvena kapela izgrađena je 1710. godine, a 1832. godine zamijenjena je zidanom građevinom u postbaroknom stilu. Kapela koja je bila spomenikom kulture A – kategorije, srušena je 19. ožujka 1992. godine u vrijeme okupacije Petrinje. Kapela je obnovljena 2011. godine. S ovoga mjesta za vedrih i sunčanih dana, vidi se Sisak i vijugava modrozelena Kupa.

Lokacija PIGIK

Izletište Pigik Petrinjci su nazvali po gospodarskoj manifestaciji Petrinjska izložba gastronomije i kulinarstva – PIGIK koja se održala 1965. i 1966. godine. Tijekom 19. st na ovoj lokaciji bila je gradska streljana na kojoj je vježbao i natjecao se i ban Josip Jelačić, zapovjednik I. banske pukovnije. U prvoj polovici 20. stoljeća u tadašnjem vinarskom podrumu ukopanom u zemlju, nalazila se ledana, a u drugoj polovici 20. st. Pigik je postao popularno petrinjsko izletište. Hotel Gavrilović izgrađen je 1987. godine i otvoren uoči Univerzijade ’87., a uništen u vrijeme Domovinskoga rata 1991. godine. Danas se na ovoj lokaciji možete okrijepiti u ugodnom ambijentu lokala Petrus s popratnim dječjim igralištem te rekreirati na tenis terenima i sportskom balonu dok u neposrednoj blizini možete pronaći i smještaj u kući za odmor s bazenom Villa Nina vlasnice Nevenke Rajković.

Gradsko kupalište

Krajem 19. i početkom 20. stoljeća, na uređenom vojnom kupalištu u blizini ušća Petrinjčice u Kupu, učenici petrinjskih škola učili su osnove plivanja. Prvo uređeno kupalište otvoreno je 1902. godine, a potom kao stalno gradsko kupalište 1921., godine. Današnja zgrada gradskoga kupališta izgrađena je 1942. godine. U sklopu akcije Zeleni cvijet 2013., godine, Gradsko kupalište proglašeno je najljepšim kupalištem na području Sisačko-moslavačke županije. Popularno okupljalište Petrinjaca i gostiju koji uživaju u bistro–zelenoj Kupi i u brojnim rekreativnim sadržajima. Omiljene su ljetne vožnje čamcima po Kupi, kupanje, za ribolovce uvijek avanturističko pecanje, odbojka u pijesku, uz brojne manifestacije koje se ovdje održavaju: Fišijade, Ljeta u Petrinji, moto susreta, Festivala lončarstva i keramike, Biciklijade do natjecanja u kajaku i kanuu na mirnim vodama u sklopu najveće gradske manifestacije Lovrenčevo u Petrinji. Kupa je kod Petrinje široka i mirna rijeka koja čistom vodom i ljepotom uređenih obala plijeni poglede i poziva prolaznike da se zaustave.

Petrinjska Utvrda

Na lokalitetu, nedaleko od ušća Petrinjčice u Kupu, 1592. godine utemeljena je nova Petrinja pod nazivom Yeni Hisar (Novi grad). Turski vojskovođa Hasan paša Predojević podigao je utvrdu 1592. godine. Kršćanska vojska prvi put osvaja petrinjsku utvrdu 10. kolovoza 1594. godine na blagdan sv. Lovre, zbog čega je ovaj svetac kasnije proglašen zaštitnikom grada Petrinje. Od 1595. godine utvrda ostaje trajno u kršćanskim rukama. Od tada je petrinjska tvrđava organizirana kao središte petrinjske kapetanije, koja se nalazi pod hrvatskom vlašću i postaje ključnom točkom obrane petrinjsko-sisačkoga Pokuplja.

.

.

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO ZRIN
M: +385 (0)98 636 178
W: www.hpd-zrin.hr
E: hpd.zrin@hps.hr

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO SVETI DUH
M: +385 (0)91 927 3259, +385 (0)99 254 2205
E: hpd.sveti.duh@hps.hr

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO PETRINJA
M: +385 (0)95 544 6171, +385 (0)91 101 5503
E: dkireta@gmail.com

UDRUGA PERUN – DODIR PRIRODE
Djeluje u ponovnom povezivanju modernog čovjeka s prirodom. Potiču ekološku svijest, preventivu bolesti kroz aktivnosti i edukaciju o prirodi i zdravoj ishrani. Organiziraju predavanja, radionice, tečajeve, izlete u prirodu, kampiranja, avanture i druge aktivnosti s istim ciljem.
M: +385 (0)95 391 4808, +385 (0)95 395 2596
W: www.perundp.weebly.com
E: perundp@gmail.com

ODRED IZVIĐAČA KUPA
M: +385 (0)95 391 4808
E: oikupa.petrinja@gmail.com
W: www.oikupa.weebly.com

Photo & Video galerija

Cikloturizam

Petrinjske ciklo rute stapaju se sa županijskim koje se nadalje povezuju sa Savskom cikloturističkom rutom koja povezuje Zagreb s parkom prirode Lonjsko polje. Rute prolaze asfaltiranim prometnicama različite kvalitete,većinom lokalnim, slabo prometnim cestama, a jednim dijelom i državnim cestama. Pogodne su za sve vrste cikloturista od rekreativaca do sportaša kao i za zaljubljenike adrenalina budući da jedna od ruta vodi makadamskom šumskom cestom po Hrastovačkoj gori. Na području grada uspostavljene su i znakovima označene četiri ciklo rute s oznakom LR i pripadajućim brojem što znači lokalna ruta broj 1, 2, 3 i 4.

Biciklijada-(13)


CIKLOTURISTIČKA RUTA LR1 – ZELENA DOLINA

Grad Petrinja – smjer prema Hrvatskoj Kostajnici – desno skretanje prema selu Hrastovica – Zelena dolina – Hrvatski Čuntić (opcija) – Donja Bačuga – Grabovac Banski – Veliki Šušnjar – Kraljevčani – Jabukovac – DonjaMlinoga –Zelena Dolina – Hrastovica – Petrinja (centar)

LR 1 ZELENA DOLINA
Dužina: 41,5 km
Visinska razlika: 172 m (103/275 m)
Ukupni uspon: 450 m
Podloga: 100% asfalt
Težina: srednja

Opis rute
Ruta prolazi asfaltnim prometnicama, jednim dijelom državnom cestom, a najvećim dijelom lokalnim cestama smanjenoga motornog prometa.
Polazište rute je sa Strossmayerovog šetališta, vožnja Radićevom ulicom u pravcu Hrvatske Kostajnice (državna cesta gdje je potreban oprez zbog povećanoga motornog prometa), sve do skretanja na županijsku cestu prema Hrastovici. Ulaskom u Hrastovicu biciklistima se pruža mogućnost kratkoga odmora uz izvor pitke vode Bartolovac smješten na seoskom trgu i šetnja do crkve sv. Bartola. Vožnjom županijskom cestom od Hrastovice prema Zelenoj dolini, biciklisti se kreću uz tok rijeke Petrinjčice gdje je smješten ugostiteljski objekt Zelena dolina OPG Jurakić (mogućnost okrjepe). Predlažemo i posjet selu Hrvatski Čuntić skretanjem ulijevo nakon 50 metara od ugostiteljskog objekta i vožnju uzbrdo do franjevačkog samostana i crkve sv. Antuna Padovanskog te u povratku iz sela obilazak kule Čuntić iz 16. stoljeća. Izlaskom iz sela Hrvatski Čuntić slijedi nastavak vožnje u pravcu Donje Bačuge, Grabovca Banskog poslije kojeg se skreće lijevo prema selima Veliki Šušnjar i Kraljevčani. Nakon ulaska u Jabukovac vožnja ide natrag u pravcu Zelene doline te povratak preko Hrastovice do Petrinje.

Preuzmi GPS ovdje!

LR1-Zelena_dolina


CIKLOTURISTIČKA RUTA LR2 – KOTAR ŠUMA

Grad Petrinja, Strossmayerovo šetalište – smjer prema Hrvatskoj Kostajnici – Taborište – Budičina – Moštanica – Blinja – Madžari – Gornje Komarevo – Novo Praćno – Mošćenica – Petrinja

LR 2 KOTAR ŠUMA
Dužina: 33,5 km
Visinska razlika: 113 m (103/216 m)
Ukupni uspon: 270 m
Podloga: 100% asfalt
Težina: srednja

Opis rute
Ruta prolazi asfaltnim prometnicama, jednim dijelom državnom cestom, a najvećim dijelom lokalnim cestama smanjenoga motornog prometa. Ruta je dobila ime po velikom šumskom području, Kotar šumi, koju ruta okružuje, a sela kroz koja se prolazi smještena su na njezinim rubnim dijelovima.

Polazište rute je sa Strossmayerovog šetališta, slijedi vožnja Radićevom ulicom u pravcu Hrvatske Kostajnice (državna cesta gdje je potreban oprez zbog povećanoga motornog prometa). Predlažemo skretanje ulijevo u selo Taborište i posjet izletištu Korablja Tišinić s mini zoo vrtom uz domaće specijalitete i mogućnošću smještaja. Povratkom na rutu vožnja se nastavlja selima Budičina, Moštanica i Blinja gdje se skreće ulijevo prema Sisku i prolazi mjestima Madžari, Gornje Komarevo i Novo Praćno. Na križanju u Novom Praćnu skreće se ulijevo prema Mošćenici i dalje do centra Petrinje.

Preuzmi GPS ovdje!

LR2-Kotar_šuma


CIKLOTURISTIČKA RUTA LR3 – OBALAMA RIJEKA

Grad Petrinja, Strossmayerovo šetalište – Brest Pokupski – Vurot – Stara Drenčina – Sisak – Mošćenica – Petrinja

LR 3 OBALAMA RIJEKA
Dužina: 28 km
Visinska razlika: 44 m (103/147 m)
Ukupni uspon: 150 m
Podloga: 100% asfalt
Težina: lagana

Polazište rute je sa Strossmayerovog šetališta, Gupčevom pa Zagrebačkom ulicom. Predlažemo skretanje udesno do Gradskog kupališta (jedno od najljepših kontinentalnih kupališta s rekreativnim sadržajima). Nakon prelaska mosta na rijeci Kupi u selu Brest Pokupski skreće se nadesno u pravcu Siska. Nedaleko od skretanja smješteno je eko-etno gospodarstvo s restoranom i smještajem Mlinski kamen s pogledom na rijeku Kupu. Vožnja selima Vurot i Stara Drenčina uz tok rijeke Kupe do Siska. Vožnja prema centru Siska preko sela Odra kroz koje protječe istoimena rijeka. Mogućnost obilaska sisačkih znamenitosti: Stari grad (nalazi se u blizini ušća rijeke Kupe u Savu), Gradski muzej, rimsko nalazište, a potom preko Starog ili Novog mosta u pravcu Mošćenice i Petrinje.

Preuzmi GPS ovdje!

LR3-Obalama_rijeka


CIKLOTURISTIČKA (ADRENALINSKA) RUTA LR4 – RUTA KESTENA

Petrinja, Strossmayerovo šetalište– Ulica Matije Gupca – Novo Selište – Župić – Križ Hrastovački – Cepeliš – Hrastovačka gora (Piramida – Vidikovac) – Gornja Bačuga – Zelena dolina – Hrastovica – Petrinja

LR 4 RUTA KESTENA
Dužina: 30 km
Visinska razlika: 313 m (103/416 m)
Ukupni uspon: 500 m
Podloga: 75% asfalt, 15% makadam, 10% šumski put
Težina: zahtjevna (MTB)

Ova adrenalinska ruta namijenjena je brdskim biciklistima odnosno iskusnijim rekreativcima i sportašima. Ime je dobila po brojnim šumama kestena koje se nalaze na području kroz koje ruta prolazi, a tijekom mjeseca listopada na širem području održavaju se festivali kestena. Polazište je sa Strossmayerovog šetališta, vožnja Gupčevom ulicom, prijelaz preko mosta (mogućnost zadržavanja na Petrinjskoj šetnici nasipom uz rječicu Petrinjčicu). Vožnja preko Novog Selišta do Župića (predlažemo obilazak spomenika Banov kamen) gdje se skreće nalijevo na lokalnu cestu (mogućnost kratkoga odmora uz izvor vode Bijele stijene) prema Križu Hrastovačkom, kroz Cepeliš. Vožnja u pravcu sela Pecki, odnosno skretanje nalijevo na šumski makadam i vožnja usponom do najvišeg vrha (415 m) Hrastovačke gore zvanog Piramida (odmorište u okružju Planinarskog doma Matija Filjak). Ruta se nastavlja šumskim putem u smjeru Vidikovca (panoramska točka) te preko Gornje Bačuge prema Zelenoj dolini (mogućnost okrjepe OPG Jurakić) te se nastavlja preko sela Hrastovica do Petrinje.
Cikloturistima željnima više adrenalina, preporučamo nakon Novog Selišta skretanje udesno prema selu Nebojan gdje se nalazi Capriccia centar uz doživljaj adrenalinske avanture na Banovini (paintball, streličarstvo, splatmaster, berggo-kart, quad i dr.)

Preuzmi GPS ovdje!

LR4-Put_kestena


USLUGE BICIKLISTIMA

 

ORLIĆ SPORT d.o.o. / BIKEFIX53 – pokretni servis i trgovina bicikala
Srnakova 35
M: +385 (0)99 481 2215
E: prodaja@orlic-sport.com
W: www.orlic-sport.com ; www.bikefix53.com

MATTA&BIKES, trgovina i servis bicikala
K. Š. Đalskog 20a
T: +385 (0)44 633 637
M: +385 (0)98 912 5417
E: info@mattabikes.hr
W: www.mattabikes.hr

BK BIKEAROUND- biciklistički klub
Turkulinova 9
M: +385 (0)98 912 5417
E: info@bk-bikearound.hr
W: www.bk-bikearound.hr

Photo & Video galerija

Lov i ribolov

Na području grada Petrinje postoji nekoliko atraktivnih lovišta divljači u kojima se love patke, šljuke, divlje svinje, srne i fazani.

IMG_2433

Ribolov na obalama rijeke Kupe pruža jedinstveni doživljaj prirode uz druženje i pecanje.

 

LOVAČKA UDRUGA FAZAN
M: 099/510-2891( Joso Dolenac)
e-adresa: l.u.fazan.petrinja@gmail.com
www.lu-fazan-petrinja.hr

LOVAČKA DRUŠTVO SRNA GORA
Gora 56, Petrinja
mob: 092/138-7212
e-adresa: ld.srna.gora@gmail.com
www.ldsrnagora.hr

LOVAČKA UDRUGA LJEŠTARKA
Kraljevčani 8/A, Kraljevčani
tel: 531-696
mob: 098/310-733
e-adresa: velizar.milovanovic@gmail.com

UDRUGA ŠPORTSKIH RIBOLOVACA ŠTUKA-KUPA
Mihanovićeva 18
mob: 095/517-6372 (Tihomir Ćorić)
e-adresa: tihomircoric12@gmail.com

RIBOLOVNA UDRUGA PETRINJA
Ulica Dobriše Cesarića 9
mob: 091/604-8502 (Robert Nogić)
e-adresa: nogic.robert@gmail.com

Photo & Video galerija

Moto cross

Moto-cross staza nalazi se na području Zelene doline, selo Hrvatski Čuntić (12 km od centra Petrinje). Dužina staze je 1320 m, a širina 6 m. Moto-cross staza ima licencu prema pravilniku Hrvatskog motociklističkog saveza. Svake godine početkom ljeta, na stazi se održava prvenstvo Republike Hrvatske u motocrossu na kojem sudjeluju motociklisti iz cijele Hrvatske. Na stazi se organiziraju pripreme za prvenstva, a također i natjecanja kvadova (četverocikli).

MOTOCROSS KLUB PETRINJČICA
mob: 098/646-073 (Tomislav Mikulić)
e-adresa: maki38@net.hr

MOTOCIKLISTIČKI KLUB PETRINJA
Predsjednik: Nenad Rak – 098/190-5753
Dopredsjednik: Joso Barić
E: nenadrak1972@gmail.com

Photo & Video galerija

Explore more
Explore more
Explore more
Explore more
Explore more

Aktivnosti za vas

Ponos Petrinje je njezina duga tradicija kulturnog stvaralaštva, stoljećima stvarana, zabilježena u brojnim publikacijama petrinjskih čuvara povijesti i na platnima likovnih umjetnika.