Logo petrinja

O nama

Turistička zajednica Grada Petrinje osnovana je 1996. godine u skladu sa Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Zajednica je osnovana radi promicanja i unapređenja razvoja turizma na području grada Petrinje.

Intro img

Turistička zajednica Grada Petrinje osnovana je 1996. godine u skladu sa Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Zajednica je osnovana radi promicanja i unapređenja razvoja turizma na području grada Petrinje.

Zadaće Turističke zajednice Grada Petrinje su: organizacija događanja koja promoviraju kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti Grada Petrinje; pružanje informacija o turističkim destinacijama, smještaju, aktivnostima i događanjima putem turističkog središta, web stranica i drugih medija; uspostavljanje partnerstva s lokalnim ugostiteljskim objektima, trgovinama i ostalim pružateljima usluga za poboljšanje turističke ponude; izrada putokaza i promocija različitih turističkih ruta koje uključuju kulturno-povijesne i prirodne ljepote Grada Petrinje; planiranje i provedba kulturnih manifestacija, festivala, sportskih događanja i drugih aktivnosti u cilju privlačenja što većeg broja posjetitelja; pružanje obrazovanja i obuke lokalnim dionicima za poboljšanje kvalitete usluga i turističkog iskustva; promicanje i očuvanje kulturne baštine Grada Petrinje, uključujući galerije, crkve i druge povijesne spomenike; promocija okolne prirode, planinarenja, biciklizama i drugih aktivnosti na otvorenom; poticanje gastronomske ponude, promicanje tradicionalne hrane i pića te suradnja s lokalnim restoranima i vinarijama.

Ove aktivnosti doprinose stvaranju pozitivnog turističkog iskustva, potiču gospodarski razvoj i doprinose većoj prepoznatljivosti Grada Petrinje kao turističke destinacije. Važna je suradnja Turističke zajednice s lokalnom zajednicom i dionicima kako bi se osigurao održivi razvoj turizma.

Turistička zajednica bila je smještena u staroj gradskoj jezgri neposredno uz Strossmayerovo šetalište sve do 29.12.2020. kada je zgrada stradala tijekom katastrofalnih potresa.

OIB: 20715459997
MB: 1217119
IBAN: HR5424070001188013177

Trg dr. Franje Tuđmana 4
Privremeni ured: Ulica dr. Josipa Nemeca 15
44250 PETRINJA, Hrvatska
T: 044 815 431
E: kontakt@petrinjaturizam.hr
W: www.petrinjaturizam.hr

 

Kristina Suppe, direktorica

M: 098 636178

E: kristina.suppe@petrinjaturizam.hr

 

Ivanka Držaj, voditelj turističkog proizvoda
M: 098 553 821
E: ivanka.drzaj@petrinjaturizam.hr

 

Matea Jandrić, stručni suradnik za informiranje i marketing

M: 091 530 2492

E: matea@petrinjaturizam.hr

 

Irena Klimenta, stručni suradnik za administrativne poslove
M: 099 2296 887
E: kontakt@petrinjaturizam.hr