Logo petrinja

16.09.2022

Dani europske baštine 2022.

Objavljen program Dana europske baštine 2022. Dani europske baštine i u 2022. godini donose brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja. Ovogodišnja tema ODRŽIVOST BAŠTINE potaknula je organizatore događanja na promišljanje o aktivnoj ulozi baštine u izgradnji održivije budućnosti promoviranjem održivog turizma, korištenjem tradicionalnih tehnika i materijala obnove, digitalizacijom baštine i isticanjem dobrih […]

Intro img

Objavljen program Dana europske baštine 2022.

Dani europske baštine i u 2022. godini donose brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja.

Ovogodišnja tema ODRŽIVOST BAŠTINE potaknula je organizatore događanja na promišljanje o aktivnoj ulozi baštine u izgradnji održivije budućnosti promoviranjem održivog turizma, korištenjem tradicionalnih tehnika i materijala obnove, digitalizacijom baštine i isticanjem dobrih praksi.

• Pregled – DOGAĐANJA

 Pregled – HRVATSKI RESTAURATORSKI ZAVOD

Programska knjižica Dana europske baštine 2022. (.pdf) upućuje na brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine koja će se održati u formi predavanja, prezentacija, izložbi, radionica i virtualnih sadržaja s osnovnim podacima o njihovoj lokaciji, datumu i vremenu održavanja te kratkim opisom.

Nove tehnologije omogućile su obogaćivanje sadržaja o prezentiranim nepokretnim i nematerijalnim kulturnim dobrima u digitalnoj publikaciji Dana europske baštine 2022. putem kreiranih poveznica na preglednik Registra kulturnih dobara Republike Hrvatske. Plavo označene poveznice aktiviraju se jednostavnim klikom!

Plakat i logo Dana europske baštine 2022. preuzmite na poveznici (.zip)

Više informacija o manifestaciji Dani europske baštine i prigodnim događanjima u ostalim državama članicama Vijeća Europe dostupno je na zajedničkoj platformi https://www.europeanheritagedays.com/

Brošura Održivost baštine:
Sustainable Heritage – European Heritage Days – Shared theme brochure 2022 .pdf