Logo petrinja

22.04.2024

NAJAVA RADIONICE NA FLIK-u: Kolorističko paljenje rakua

Ako ste nekada bili na Malom Lošinju, sigurno se posjetili njegov keramički studio “Čarobnjak”. Unutra vam od prekrasne keramike zastane dah! Vlasnik je Čazo Čazim Mehmeti, poznati čarobnjak među keramičarima. Čazo je vrhunski profesionalac koji “kemija” svoje glazure već 23 godine. Utemeljitelj je i predavač najbolje kermičarske naobrazbe u Hrvata, „Keramičarske Naobrazbe by ČČM“. Za […]

Intro img

Ako ste nekada bili na Malom Lošinju, sigurno se posjetili njegov keramički studio “Čarobnjak”. Unutra vam od prekrasne keramike zastane dah! Vlasnik je Čazo Čazim Mehmeti, poznati čarobnjak među keramičarima. Čazo je vrhunski profesionalac koji “kemija” svoje glazure već 23 godine. Utemeljitelj je i predavač najbolje kermičarske naobrazbe u Hrvata, „Keramičarske Naobrazbe by ČČM“.
Za FLIK je Čazo pripremio vrlo efektne radionice. Predmeti će se promazivati i paliti “Čazo gušter” glazurom i bakar mat glazurom. Potom će se završno paliti u pećima za raku. Predmeti zagrijani na 960°C, prenose se u posudu te prekrivaju lako zapaljivim materijalom kao što su piljevina, suho lišće, slama te papir.

Raku je jedna od najzahtjevnijih keramičarskih tehnika. Vrlo je nepredvidiva jer vatra da na kraju daje završni dio na ljepotu uratka.
Radionica je namijenjena osobama koje već imaju iskustva u izradi predmeta od keramike.

LINK ZA PRIJAVU NA RADIONICU: https://forms.gle/UvvtLy2mM8vZYjgc9