Logo petrinja

21.06.2023

Održana radionica "Tematske kulturne rute - snaga autentičnosti i identiteta"

U organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje, 19. lipnja održana je radionica u ekološkom centru Vrata Zrinske gore . Radionicu za dionike turističkog razvoja, vodila je doc. dr. sc. Romana Lekić. Na području Petrinje uspostavljeno je nekoliko tematskih kulturnih ruta koje predstavljaju posebne oblike turizma i stvaraju nove prilike razvoja turističkih proizvoda destinacije Petrinja. Turistička zajednica […]

Intro img

U organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje, 19. lipnja održana je radionica u ekološkom centru Vrata Zrinske gore . Radionicu za dionike turističkog razvoja, vodila je doc. dr. sc. Romana Lekić.

Na području Petrinje uspostavljeno je nekoliko tematskih kulturnih ruta koje predstavljaju posebne oblike turizma i stvaraju nove prilike razvoja turističkih proizvoda destinacije Petrinja. Turistička zajednica Grada Petrinje inicirala je neke od ruta koje prelaze i administrativne granice grada Petrinje kao što su „Putovima bana Jelačića kroz Turopolje i Banovinu“ i „Camino Banovina“. Po Hrastovačkoj gori uspostavljene su tematske rute „Panonsko more“, „Stara Hrastovica“ „Piramida“ i „Put kestena“ koje, svaka na svoj način, pružaju jedinstveni doživljaj po lijepim perivojima ove petrinjske gore.

Ciljevi radionice su upoznavanje dionika s mogućnostima razvoja za uključivanje u kulturne rute turističkih sadržaja i aktivnosti kroz doživljaj prirodne i kulturne baštine. Budući je došlo do promjene motivacije turista posebno će biti istaknuto kako se pripremiti i organizirati ponudu uz interpretaciju koja je u skladu s novim trendovima i pripadajućim metodama i tehnikama.

Radionica je bila namjenjena privatnim iznajmljivačima (apartmani, sobe, kuće za odmor, vile…), vlasnicima i menadžerima manjih hotela, hostela i ostalih vrsta smještaja, turističkim agencijama, poduzetnicima u turizmu i djelatnostima usko povezanim uz turizam, turističkim vodičima i animatorima.

Photo & Video galerija