Logo petrinja

24.04.2024

PetrinjGRAD by Sandra Ban - FLIK

Izrada vatrene skulpture PetrinjGRAD Sandra Ban je interdisciplinarna umjetnica uz dominaciju kiparstva kroz medij keramike i skulpturalnog slikarstva. Mentorica je suvremene umjetnosti, aktivno surađuje s raznim međunarodnim organizacijama za razvoj umjetnosti i kulture u organizacijskim i edukacijskim djelatnostima u Zemlji i inozemstvu. Nagrađivana i priznata umjetnica, predstavnica je Hrvatske u renomiranim muzejima, galerijama i parkovima […]

Intro img

Izrada vatrene skulpture PetrinjGRAD

Sandra Ban je interdisciplinarna umjetnica uz dominaciju kiparstva kroz medij keramike i skulpturalnog slikarstva. Mentorica je suvremene umjetnosti, aktivno surađuje s raznim međunarodnim organizacijama za razvoj umjetnosti i kulture u organizacijskim i edukacijskim djelatnostima u Zemlji i inozemstvu. Nagrađivana i priznata umjetnica, predstavnica je Hrvatske u renomiranim muzejima, galerijama i parkovima i njeni radovi se nalaze u privatnim i javnim svjetskim zbirkama suvremenog kiparstva.

Već smo na prošlom FLIKu sa Sandrom dogovorili ovu radionicu, izradu vatrene skulpture PetrinjGrad.

Za sudjelovanje u izradi PetrinjGrada koji će simbolizirati obnovu grada Petrinje nakon potresa, potrebno je iskustvo u radu s keramikom.

Maksimalan broj sudionika je 6 osoba.

OPIS RADA

Radionica se temelji na kreativnom radu izrade umjetničkih predmeta od gline, eventa procesa paljenja te pri završetku transformacija u uporabni predmet skulpture u javnom prostoru.

U interakciji s jednostavnim alatkama pokušati ćemo rukama od običnog materijala napraviti predmet koji ima svoju estetiku i funkciju.

Zatim ćemo izrađeno oživiti bojama, osmisliti mini scene koje će statičnoj skulpturi dodati ritam i unijeti dinamiku postojanja.

Od procesa paljenja kreirati ćemo atraktivni event vatrene skulpture.

NAPOMENA:

Prvi dio radionice održat će se u Keramičkom ateljeu Petrinja prije FLIK-a, od 6. do 8. svibnja
Drugi dio radionice održat će se na FLIK-u. Podsjećamo, FLIK je najveći regionalni Festival lončarstva i keramike, a održat će se u Petrinji 18. i 19. svibnja.

Link za prijavu na radionicu: https://forms.gle/229NDBzDS8UfLxFX9