Seoski turizam

Kako se živi na selu na Banovini i uz rijeke Petrinjčicu i Kupu? Što možete doživjeti kod petrinjskih domaćina na seoskim imanjima? Želite li saznati više o autohtonosti života u tihoj sredini, čuti zvukove prirode? Ima puno pitanja, a odgovor je samo jedan. Dođite u selo i uživajte zajedno s vašom obitelji u ponudi koju možete pronaći na nekoliko obiteljskih gospodarstva na području grada.

IZLETIŠTE KORABLJA TIŠINIĆ

Korablja Tišinić, vlasnika Alena Tišinića nalazi se u selu Taborište koje je udaljeno 5 km od središta Petrinje (u pravcu Hrvatske Kostajnice). U sklopu izletišta nalazi se mini zoološki vrt dok se na velikom prostoru u slobodnom kretanju ističu jeleni lopatari i ljame. Stara kuća – pokupska korablja preuređena je u restoran s više zasebnih prostorija, a na katu su smještene sobe uređene u ruralnom duhu. Obitelj u svojoj gastronomskoj ponudi ima vrhunske domaće specijalitete. Izletište je otvoreno subotom i nedjeljom od 9 do 22 sata, a ostale dane isključivo po najavi. Preporuka je da se unaprijed napravi rezervacija za ručak.
Taborište 87a
tel: 861-305
mob: 099/851-4764
e-adresa: kontakt@korablja-tisinic.hr

www.korablja-tisinic.hr
Smještajni kapaciteti: sobe 2/2 (sobe su trenutno u fazi obnove nakon potresa)

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image


CAPRICCIA CENTAR

OPG Ivančice Kudlek nalazi se u selu Nebojan koje je udaljeno 8 km od središta Petrinje (u pravcu Gline i Lječilišta Topusko). Na imanju se nalazi adrenalinski centar s bogatim sadržajima (quad avantura, paintball, streličarstvo, berggo-kart, mini paintball, zorbing football, big foot football i dr.), bazen, wellnes drvena kupelj, dječje igralište i senzorički park. U sklopu imanja u ponudi je vanjski i zatvoreni prostor za potrebe vlastite pripreme hrane: pecana, roštilj, kotlić, peka i kotlovina. Kapacitet zatvorenog prostora je 50 osoba, a otvorenog 150 osoba. Dolazak na imanje isključivo uz prethodni dogovor i rezervaciju.
Nebojan 30 d (otvoren)
mob: 097/753-7713 (Marija) 098/171-7238 (Ivančica)
e-adresa: capricciacentar@gmail.com
www.capricciacentar.com

Smještajni kapaciteti: kuća za odmor 2/2 (privremeno zatvorena zbog posljedica potresa; uskoro će biti obnovljeno i otvoreno)

Kategorija: 3 sunca

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

 


MLINSKI KAMEN – restoran i sobe

Mlinski kamen nalazi se u selu Brest Pokupski koje je udaljeno svega 3,5 km od središta Petrinje (u pravcu Zagreba). Imanje se nalazi uz lijevu obalu rijeke Kupe koja nudi brojne mogućnosti za uživanje, posebice u ljetnim mjesecima kada je sezona kupanja.  (otvoren)

Brest Pokupski 34d

Mob: 099/736 8269; 099/377 2450

Email: mlinskikamen.kupa@gmail.com

Smještajni kapaciteti:

Lovački dom – sobe: 2/2, 1/3, 1/5

sobe (3*): 1/2, 1/3

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

 

SAŠA VUČINIĆ – kuća za odmor

Kuća za odmor smještena je u selu Gornja Bačuga koje je udaljeno oko 14 km od središta Petrinje (u pravcu Hrvatske Kostajnice i Hrastovice). Tradicionalna hrastova brvnara stara više od 100 godina nalazi se na brežuljku s kojega se pruža prekrasan pogled na okružje Banovine. Ovdje se može uživati u miru i tišini te rekreirati na planinarskim stazama Hrastovačke gore koja je bogata kestenovim šumama, izvorima i raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta. U sklopu objekta su jedan veliki zajednički prostor u prizemlju s kupaonicom, saunom i velikom terasom dok se u potkrovlju nalaze dvije spavače sobe.

Gornja Bačuga 27, Petrinja (otvoren)

Mob: 091/365-4360

E-mail: apartman.novi@gmail.com

Web link: airbnb.com

Smještajni kapaciteti: 2/2 sobe + 2 pomoćna ležaja

Kategorija: 3

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

OPG BELOŠEVIĆ – VINOTOČJE (usluge kušaonice vina, najma prostorije za razne događaje, a uskoro će u ponudi biti i sobe)

OPG Zvonka Beloševića s vinotočjem udaljeno je 5 km od središta Petrinje. Obitelj Belošević proizvodi vino od autohtonih sorti grožđa, bijelo vino: Pinot bijeli, Rajnski rizling i Graševina, crno vino – Frankovka, aromatizirano vino – Bermet i vinjak. Smješteno je na uzvisinama Hrastovačke gore koja je bogata kestenovim šumama, izvorima, ostacima starih utvrda i kojom vode planinarske staze do najvišeg vrha na 415 m. Hrastovačka gora obiluje raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta od kojih su mnoge zaštićene.

Hrastovica 171 (otvoren)
Mob: 099/217-6242
E-mail: belosevic.kresimir@gmail.com
Otvoreno po najavi

gallery imagegallery imagegallery imagegallery image

 

Dodatne informacije

 • Turistička zajednica Grada Petrinje
  Sjedište: Trg dr.Franje Tuđmana 4 /PP105
  Ured: Ulica dr. Josipa Nemeca 15
  Petrinja, Hrvatska
  Telefon: 044 815 431
  E mail: kontakt@petrinjaturizam.hr
  www.petrinjaturizam.hr
  OIB: 20715459997
  IBAN: HR5424070001188013177

Downloads

Koncert klasične glazbe

14.10.2021 U organizaciji POU Hrvatski dom Petrinja u crkvi sv. Lovre održat će se KONCERT u utorak, 14. listopada 2021. godine s početkom u 17 sati. Koncert je realiziran uz financijsku potporu...

Festival kestena

16.10.2021 Veselimo se pozvati vas na Festival kestena! Planinarska kestenijada održat će se na Hrastovačkoj gori, ogranku Zrinske gore, jedne od najbogatijih regija po kestenovim šumama i izvorima pitke vode.

Pijanistički memorijal “Ranko Filjak”

17.10.2021 Od 17. do 21. listopada Petrinja će biti domaćin vrhunskog događaja u kulturi gdje Vam donosimo dio svjetske kulturne baštine kroz izvedbe međunarodno priznatih hrvatskih i inozemnih umjetnika. Upravo na...

8°C

Pretežito oblačno
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.