Seoski turizam

Kako se živi na selu na Banovini i uz rijeke Petrinjčicu i Kupu? Što možete doživjeti kod petrinjskih domaćina na seoskim imanjima? Želite li saznati više o autohtonosti života u tihoj sredini, čuti zvukove prirode? Ima puno pitanja, a odgovor je samo jedan. Dođite u selo i uživajte zajedno s vašom obitelji u ponudi koju možete pronaći na nekoliko obiteljskih gospodarstva na području grada.

IZLETIŠTE KORABLJA TIŠINIĆ

Korablja Tišinić, vlasnika Alena Tišinića nalazi se u selu Taborište koje je udaljeno 5 km od središta Petrinje (u pravcu Hrvatske Kostajnice). U sklopu izletišta nalazi se mini zoološki vrt dok se na velikom prostoru u slobodnom kretanju ističu jeleni lopatari i ljame. Stara kuća – pokupska korablja preuređena je u restoran s više zasebnih prostorija, a na katu su smještene sobe uređene u ruralnom duhu. Obitelj u svojoj gastronomskoj ponudi ima vrhunske domaće specijalitete. Izletište je otvoreno subotom i nedjeljom od 9 do 22 sata, a ostale dane isključivo po najavi. Preporuka je da se unaprijed napravi rezervacija za ručak.
Taborište 87a
tel: 861-305
mob: 099/851-4764
e-adresa: kontakt@korablja-tisinic.hr

www.korablja-tisinic.hr
Smještajni kapaciteti: sobe 2/2 (sobe su trenutno u fazi obnove nakon potresa)

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image


CAPRICCIA CENTAR

OPG Ivančice Kudlek nalazi se u selu Nebojan koje je udaljeno 8 km od središta Petrinje (u pravcu Gline i Lječilišta Topusko). Na imanju se nalazi adrenalinski centar s bogatim sadržajima (quad avantura, paintball, streličarstvo, berggo-kart, mini paintball, zorbing football, big foot football i dr.), bazen, wellnes drvena kupelj, dječje igralište i senzorički park. U sklopu imanja u ponudi je vanjski i zatvoreni prostor za potrebe vlastite pripreme hrane: pecana, roštilj, kotlić, peka i kotlovina. Kapacitet zatvorenog prostora je 50 osoba, a otvorenog 150 osoba. Dolazak na imanje isključivo uz prethodni dogovor i rezervaciju.
Nebojan 30 d (otvoren)
mob: 097/753-7713 (Marija) 098/171-7238 (Ivančica)
e-adresa: capricciacentar@gmail.com
www.capricciacentar.com

Smještajni kapaciteti: kuća za odmor 2/2 (privremeno zatvorena zbog posljedica potresa; uskoro će biti obnovljeno i otvoreno)

Kategorija: 3 sunca

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

 


MLINSKI KAMEN – restoran i sobe

Mlinski kamen nalazi se u selu Brest Pokupski koje je udaljeno svega 3,5 km od središta Petrinje (u pravcu Zagreba). Imanje se nalazi uz lijevu obalu rijeke Kupe koja nudi brojne mogućnosti za uživanje, posebice u ljetnim mjesecima kada je sezona kupanja.  (otvoren)

Brest Pokupski 34d

Mob: 099/736 8269; 099/377 2450

Email: mlinskikamen.kupa@gmail.com

Smještajni kapaciteti:

Lovački dom – sobe: 2/2, 1/3, 1/5

sobe (3*): 1/2, 1/3

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

SAŠA VUČINIĆ – kuća za odmor

Kuća za odmor smještena je u selu Gornja Bačuga koje je udaljeno oko 14 km od središta Petrinje (u pravcu Hrvatske Kostajnice i Hrastovice). Tradicionalna hrastova brvnara stara više od 100 godina nalazi se na brežuljku s kojega se pruža prekrasan pogled na okružje Banovine. Ovdje se može uživati u miru i tišini te rekreirati na planinarskim stazama Hrastovačke gore koja je bogata kestenovim šumama, izvorima i raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta. U sklopu objekta su jedan veliki zajednički prostor u prizemlju s kupaonicom, saunom i velikom terasom dok se u potkrovlju nalaze dvije spavače sobe.

Gornja Bačuga 27, Petrinja (otvoren)

Mob: 091/365-4360

E-mail: apartman.novi@gmail.com

Web link: airbnb.com

Smještajni kapaciteti: 2/2 sobe + 2 pomoćna ležaja

Kategorija: 3

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

HOSTEL „Ekološki centar vrata Zrinske gore“

Hostel „Ekološki centar Vrata Zrinske gore” nalazi se u selu Prnjavor Čuntički, 12 km od središta Petrinje. U ponudi su: odgojno-obrazovni programi (škola u prirodi, eko-kamp, izviđaštvo, terenska nastava), istraživački programi (zaštićene biljke i životinje, geomorfološke osobitosti, ekološki utjecaji), sportsko-rekreativni programi (udičarenje, biciklizam, izleti, poučne staze, ekološke akcije). Edukativni programi vezani su uz zaštitu i promociju prirodnih vrijednosti Zrinske gore i održiv razvoj NATURA 2000 s ciljem očuvanja biološke raznolikosti područja.

Centar je otvoren tijekom cijele godine, a u sklopu njega su razni sadržaji: edukacijske dvorane, izložbeni prostor, stručna knjižnica, sobe za smještaj, a u okružju je dječje igralište i veliki travnati teren za slobodne aktivnosti.

Smještajni kapaciteti: 6/4 i 2/1 sobe

Prnjavor Čuntićki 1/B, Petrinja
M: 095/6066990, 099/83 73 242
E: info@vrata-zrinske-gore.hr
www.vrata-zrinske-gore.hr

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

DRVENA KUĆA BABYLONICA – kuća za odmor

Drvena kuća Babylonica nalazi se u malom mjestu Moštanica, 12 km udaljena od središta grada Petrinje u pravcu Hrvatske Kostajnice. Kuća je sagrađena od drvenih oblica sibirskog bora, izuzetno je izdržljiva i sigurna. Kuća za odmor opremljena je s vanjskim bazenom, hidromasažna kada, teniskim terenom s reflektorima i svlačionicom, stolnim nogometom, a za okrjepu gostima je na raspolaganju sjenica ispod vrbe babylonice s roštiljem i ostalom opremom. U potkrovlju se nalaze spavaće sobe i jedna mala soba koja služi kao gaming room za djecu. U prizemlju se nalazi kuhinja i blagovaonica s velikim hrastovim stolom za 12 osoba te mali dnevni boravak. Vlasnici Suzana i Danijel Kukić.

Smještani kapaciteti: sobe 2/2 +1/1 + 2 pomoćna ležaja
Moštanica 38, Petrinja
M: 098 197 1817
E: babylonica2022@gmail.com
W: www.drvenakucababylonica.com

gallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery imagegallery image

OPG BELOŠEVIĆ – VINOTOČJE (usluge kušaonice vina, najma prostorije za razne događaje, a uskoro će u ponudi biti i sobe)

OPG Zvonka Beloševića s vinotočjem udaljeno je 5 km od središta Petrinje. Obitelj Belošević proizvodi vino od autohtonih sorti grožđa, bijelo vino: Pinot bijeli, Rajnski rizling i Graševina, crno vino – Frankovka, aromatizirano vino – Bermet i vinjak. Smješteno je na uzvisinama Hrastovačke gore koja je bogata kestenovim šumama, izvorima, ostacima starih utvrda i kojom vode planinarske staze do najvišeg vrha na 415 m. Hrastovačka gora obiluje raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta od kojih su mnoge zaštićene.

Hrastovica 171 (otvoren)
Mob: 099/217-6242
E-mail: belosevic.kresimir@gmail.com
Otvoreno po najavi

gallery imagegallery imagegallery imagegallery image

 

Dodatne informacije

 • Turistička zajednica Grada Petrinje
  Sjedište: Trg dr.Franje Tuđmana 4 /PP105
  Ured: Ulica dr. Josipa Nemeca 15
  Petrinja, Hrvatska
  Telefon: 044 815 431
  E mail: kontakt@petrinjaturizam.hr
  www.petrinjaturizam.hr
  OIB: 20715459997
  IBAN: HR5424070001188013177

Downloads

KALENDAR DOGAĐANJA 2022.

26.02.2022 Veljača 26.2.  Petrinjski fašnik – Centar novog života   Travanj/April Uskrsni program 10.4.  PASIJA,  Župna zajednica Marijina legija –– ispred Crkve sv. Lovre, 20h 11.4.  Likovna radionica za djecu i roditelje ...

PUF 53 – Petrinjski ulični festival

27.05.2022 PETRINJA Trg matice hrvatske PETAK, 27.5.2022. 20 h – Glazbeni program uz grupu RUSWAJ ______________________________________________________________ SUBOTA, 28.5.2022. 17 h – Program za djecu Šareni svijet: Pažnja, pažnja-dar sa neba, vanzemaljac...

27°C

Vedro
Upoznaj Petrinju

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca. Grad s osobito očuvanim prirodnim okružjem na obroncima Zrinske gore.