Logo petrinja

PREDSTAVLJANJE KNJIGE CENTAR NOVOG ŽIVOTA "1000 kilometara povratka sebi"

Intro img

"1000 kilometara povratka sebi"

Predstavljanje knjige “1000 kilometara povratka sebi” Borisa Trupčevića održat će se u subotu, 27. travnja 2024. godine, u 17 sati sati u Centru novog života (dvorana iznad DM-a).

Radi se o popularnoj knjizi o Caminu, čuvenom hodočašću u Santiago de Compostelu. No, više od toga, ovo je knjiga o ljubavi. Jer, pisati o Caminu i ne znači drugo doli pisati o ljubavi. Ljubavi prema sebi, ljubavi prema drugima, ljubavi prema ljubavi. I reći da je ovo tek još jedna knjiga o Caminu bilo bi isto što i reći da je Neruda tek još jedan pjesnik fasciniran i zaokupljen vječnom i nepresušnom temom ljubavi.

U tom smislu, 1000 kilometara povratka sebi knjiga je koja, kroz autorov introspekcijski putopis i osobno iskustvo, refleksije i duboka promišljanja koja koketiraju s ozbiljnim filozofskim idejama, susrete s drugim peregrinosima koji variraju od šaljivih anegdota do egzistencijalnih dvojbi i pravih životnih drama, te opise španjolskih pejzaža, gradova i mjestašca koji zbog ganuća tjeraju suze na oči, potvrđuje kako su i ljubav i Camino vječne teme o kojima se nikad neće moći prestati progovarati.
O ljubavi i o tetovaži koju Camino ostavlja na čovjekovu dušu već se odavno sve zna. Ipak, čitajući baš ovu knjigu i baš ovo iskustvo osjećat ćete se kao da i o ljubavi i o Caminu čitate prvi put. I taj prvi put bit će oslobađajući, prepuštajući i sveprožimajući. Autor ljubav filigranski pronalazi u djelima, namjeri i činjenju, a također precizno secira što ljubav – nije.

Posebno poglavlje knjige, kao iskusni menadžer, autor je posvetio vrijednim poukama Camina za kolege menadžere koje su, zapravo, svima univerzalno korisne.

Dođi i poslušaj zanimljivo iskustvo s najpoznatijeg hodočašća!

culture