Logo petrinja

KAZALIŠNA PREDSTAVA OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA 04.03.2023 - 04.03.2023 19 sati "ČUDO"

Cijena ulaznice: 3,00 EUR Pretprodaja ulaznica u kontejnerskim jedinicama POU Hrvatski dom Petrinja na Trgu kulture svakim radnim danom od 9 do 14 sati i jedan sat prije predstave u OŠ Dragutina Tadijanovića.

Intro img

"ČUDO"

POU Hrvatski dom Petrinja organizira kazališnu predstavu za odrasle kazališta „Moruzgva“
„ČUDO“

Subota, 4.3.2023. u 19 sati
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića
Cijena ulaznice: 3,00 EUR

Pretprodaja ulaznica u kontejnerskim jedinicama POU Hrvatski dom Petrinja na Trgu kulture svakim radnim danom od 9 do 14 sati i jedan sat prije predstave u OŠ Dragutina Tadijanovića

Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo
Uloge: Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja

Nova predstava kazališta Moruzgva „Čudo“ autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju prethodnih uspješnica, Cabareta „Preko veze“ i Vla Vla Vlajland cabareta. Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U trećem nastavku, ta „žena iz naroda“ postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristina Popović, a uz Eciju Ojdanić u Čudu nastupa i Matija Šakoronja. Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, na sumnjamo da će i Čudo imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizma i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

culture